miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Google dă în judecată Uber pentru furt și plagiat

  de - | 24 februarie 2017, 9:52 AM | Auto

  0

  Waymo, parte a holding-ului Alphabet (din care face parte Google), a depus o plângere la un tribunal din San Francisco și susține că Anthony Levandowski, fost director pe mașini autonome la Google, ar fi descărcat 9,7 GB de date chiar înainte de a pleca de la companie, potrivit 0-100.hotnews.ro.

  Levandowski a părăsit Google în ianuarie 2016 și imediat a fondat un startup numit Otto care-și propunea să dezvolte tehnologie care să permită camioanelor să se conducă singure. În iunie 2016, Otto a fost cumpărat de Uber pentru 680 milioane dolari, iar Levandowski a ajuns la Uber.

  Acum, Waymo spune că Uber a furat tehnologia LiDAR la care Google a lucrat aproape un deceniu, investind sume uriașe. Sistemul LiDAR a fost dezvoltat prima oară în anii ’60 și folosit în meteorologie, devenind cunoscut întregii lumii în misiunile NASA în anii ’70, unde a fost folosit pentru a face măsurători pe suprafața Lunii. Google a îmbunătățit în ultimii nouă ani LiDAR, adaptându-l pentru ca mașinile autonome să „vadă” ce se întâmplă în jurul lor.

  Ca reacție la acuzațiile Waymo, Uber spune că va analiza în detaliu acuzațiile aduse unor angajați Otto și Uber.

  Mai multe pe 0-100.hotnews.ro

  Sursa foto: Waymo

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.