luni, 24 martie, 2025

Special Arad Logo

    Proiectul mARTA, prezentat elevilor de la „Sabin Drăgoi” și „Elena Ghiba Birta” | Foto

    de Tomck@t | 13 februarie 2025, 5:04 PM | Cultură | Educaţie | Recomandările editorilor

    0

    Proiectul mARTA, prezentat elevilor la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”

    După dezbaterile cu antreprenorii, ONG-urile și arhitecții din Arad, Hub cultural mARTA a început seria de prezentări a proiectului MARTA în liceele arădene. Primele două întâlniri cu elevii au avut loc săptămâna aceasta: la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” și la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”.

    Sălile în care managerul Ovidiu Balint a prezentat proiectul reconversiei fostei fabrici de mașini au fost pline atât la „Sabin Drăgoi” (luni, 10 februarie), cât și la „Elena Ghiba Birta” (astăzi, 13 februarie), însă elevii – deși curioși de prezentare – nu au pus prea multe întrebări și nu au venit cu sugestii concrete pentru activitățile pe care ar vrea să le aibă în viitorul centrul cultural.

    În schimb, câțiva elevi de la Colegiul de Arte s-au oferit ca voluntari la următoarele proiecte ale Hub-ului mARTA, iar câțiva elevi de la Colegiului „Elena Ghiba Birta” s-au arătat interesați mai degrabă de cel mai mare eveniment al Hub-ului, Festivalul Underground, care va avea o nouă ediție în acest an, între 20-29 iunie.

    Nu e de mirare, însă, că elevii nu au venit cu propuneri noi pentru viitorul centru cultural, deoarece Hub cultural mARTA are în vedere deja o gamă largă de activități artistice și de petrecere a timpului liber, introduse deja în proiect.

    Proiectul mARTA, prezentat elevilor la Sabin Drăgoi
    Întâlnirea cu elevii la „Sabin Drăgoi” (foto: Hub mARTA / Facebook)

    Ovidiu Balint, managerul Hub cultural mARTA a prezentat elevilor, foarte pe scurt, istoria clădirii, programul numit „Noul Bauhaus European”, adică finanțarea europeană în valoare de 6.950.000 euro prin care clădirea va fi reabilitată și serviciile pe care noul centru cultural le va oferi arădenilor, printre care: ateliere artistice, o Casă de Cultură a Studenților, un Muzeu al tehnicii și tehnologiei, un Muzeu al comunităților arădene, o sală de concerte / conferințe / coworking, o sală de dans, o tipografie și inclusiv o terasă-cafenea în curte, precum și pe balconul de la etaj.

    În data de 25 februarie, la ora 10, este programată o nouă întâlnire cu elevii, la Liceul Național de Informatică.

    Citește și:

    Hub cultural mARTA: consultările publice conturează viziunea noului centru cultural. Ce au propus, până acum, arădenii

    Planuri concrete, propuneri din mediul de afaceri și participare „timidă” la prima dezbatere publică despre Casa MARTA

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.