luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Mare atenţie la ce grădiniţă vă înscrieţi copilul! Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC

  de - | 4 mai 2016, 11:39 AM | Educaţie

  0

  Inspectorii de la Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor au controlat în ultima perioadă peste 350 de grădiniţe de stat şi private din țară, iar în aproape jumătate au găsit nereguli. Dacă în unele unităţi cei mici primeau la masă alimente expirate, în altele luau masa în condiţii improprii.

  Grădiniţele ar trebuie să le dea copiilor sănătoasă, însă acestea nu respectă mereu regulile.

  ANPC a verificat grădiniţele atât din Capitală, cât şi din provincie şi au descoperit 167 kg de alimente periculoase pentru sănătatea copiilor. Dintre acestea, 32 kg de alimente au fost retrase din grădiniţe, iar 89 kg de alimente oprite temporar.

  Per total, au fost aplicate 170 sancţiuni contravenţionale, dintre care 57 amenzi contravenţionale în valoare de 224.500 lei şi 113 avertismente.

  În Bucureşti s-au constatat că se alocă sume nejustificate pentru hrana copiilor, precum şi faptul că există prize nesigure amplasate în sălile de curs şi dormitoare.

  În judeţul Vaslui, numărul copiilor înscrişi la grupa mica era mai mare decât numărul de paturi din sală, iar în Mureş în unele grădiniţii nu există toalete pentru copii, ci doar pentru adulţi

  Sursa: realitatea.net

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.