joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Mare anunț, incredibil de mare: secția „dezastru” de Oncologie va fi mutată în clădire renovată… peste vreo 2-3 ani, fiindcă lucrările anunțate încă din 2014 nici măcar n-au început

  de Andrei Fuliaș | 3 decembrie 2018, 3:14 PM | Administraţie | Sănătate | Topic special

  0

  Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad ne anunță – iar noi suntem convinși că anunțul vine de fapt la „rugămințile” conducerii Consiliului Județean – că Secția de Oncologie va fi mutată într-un spațiu care să corespundă normelor în vigoare.

  S-ar zice că e mare voioșie printre cei din conducerea Spitalului și printre personalul medical de la Oncologie. S-ar zice… fiindcă noi nu credem că oamenii ăștia chiar mai pot să înghită astfel de gogoși. Și spunem asta fiindcă această mutare a Secției de Oncologie a fost anunțată de fapt de încă vreo patru ori, prima oară fiind în luna septembrie a anului 2014, iar a doua oară în luna martie a anului 2015. E drept că anunțurile din 2014 și 2015 au fost făcute de fosta conducere, care îl avea în frunte pe Nicolae Ioțcu, dar aparatul din cadrul Consiliului Județean este, în mare parte, cam același. Iar atunci, proiectul anunța o super-modernizare a secției prin intermediul Programului de Cooperare Transfrontalieră Interreg România – Ungaria 2014 – 2020. Al treilea anunț a fost făcut în luna martie a acestui an, de către actuala conducere a Consiliului Județean, doar că între timp s-a schimbat schimbarea, iar modernizarea nu va mai fi chiar o super-modernizare, valoarea proiectului scăzând, în patru ani, de la 12 milioane de euro (aproximativ 52 de milioane de lei în acel moment), la 12 milioane de lei. Mai mult, proiectul nu va mai fi derulat prin Interreg România-Ungaria, ci prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

  Ei bine, în octombrie 2018, Consiliul Județean Arad a anunțat semnarea contractului pentru „construirea noii secții de Oncologie”. De fapt, „contruirea” anunțată de CJA nu e tocmai construire, ci mai degrabă o modernizare a unei clădiri vechi, aflată pe strada Vicențiu Babeș și unde în trecut și-a avut sediul Direcția Județeană de Evidența Persoanelor. Tot acolo a fost anunțată, în ianuarie 2018, mutarea sediului Serviciului Județean de Medicină Legală.

  Suntem anunțați astăzi, în 3 decembrie 2018, pentru a cincea oară, prin intermediul unui comunicat de presă, că cei de la Consiliul Județean au aprobat modificarea indicatorilor tehnico-economici actualizați ai obiectivului de investiție „Secție de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad” și că mutarea este o mare bucurie pentru conducerea spitalului și pentru echipa medicală.

  Doamne ajută! Să fie într-un ceas bun! Poate a cincea oară-i cu noroc…

  Așteptăm și noi, dar mai ales bolnavii și medicii, să vedem că lucrările încep și fizic, nu doar declarativ.

  În continuare vă atașăm comunicatul de presă anterior menționat:


  Comunicat de presă

  Consiliul Județean Arad a aprobat modificarea indicatorilor tehnico-economici actualizați ai obiectivului de investiție „Secţie de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, municipiul Arad, str. Vicenţiu Babeş, nr. 11-13″. Modificarea indicatorilor tehnico-economici, a fost necesară în urma actualizării, de către proiectant, a devizului general.

  Conform devizului, valoarea totală a investiției a scăzut de la 12.945.964,63 lei, cu TVA, la 12.126.774,86 de lei cu TVA, din care, valoarea finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală este de 11.673.929,89 de lei, iar restul de 452.844,97 lei va fi asigurat din bani de la bugetul Județului Arad.

  ”Mutarea Secției de Oncologie într-un spațiu care să corespundă normelor în vigoare este o mare bucurie atât pentru noi cât și pentru echipa medicală din cadrul secției. Mulțumim Consiliul Județean Arad care, săptămâna trecută, a mai făcut un pas pentru a oferi pacienților condițiile necesare de spitalizare și tratament”, a declarat ec. Carmen Lucuța managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

  Clădirea în care va funcționa Secția de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este compusă din demisol, parter și etaj și va avea o capacitate de 50 de paturi. După finalizarea lucrărilor, în acest imobil se vor asigura servicii medicale în regim de ambulatoriu, spitalizare continuă și spitalizare de zi.  Termenul de reabilitare este de 24 de luni.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.