joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  11.000 de participanți, descalificați la un maraton din Mexic! Au scurtat traseul cu autobuze și mașini

  de - | 8 septembrie 2023, 4:08 PM | Sport

  0

  Un număr uriaș, 11.000 dintre cei 30.000 de participanţi la cea de-a 40-a ediţie a maratonului din Ciudad de México, din data de 27 august, au fost descalificaţi pentru că nu au parcurs integral cei 42 de kilometri ai traseului.

  Organizatorii spus că alergătorii s-au folosit de autoturisme, mijloace de transport în comun și biciclete pentru a scurta traseul, potrivit The Guardian. Într-un comunicat, Institutul Sportiv din Ciudad de Mexico a anunţat că va identifica participanţii care au dat dovadă de comportament nesportiv în timpul evenimentului şi va anula orele de înscriere ale acestora.

  Potrivit cotidianului Marca, citat de digi24.ro, datele recuperate au arătat că persoanele respective nu au parcurs integral cei 42,195 kilometri ai maratonului. Trişorii ar fi folosit vehicule şi mijloace de transport în comun în timpul cursei pentru a scurta traseul.

  Unele dintre cele 11.000 de persoane acuzate nu recunosc abaterile şi susţin că dispozitivele de monitorizare de pe traseu nu funcţionau corect. Prin urmare, timpii lor nu au fost înregistraţi cu exactitate la trecerea prin diferitele puncte de control stabilite la fiecare cinci kilometri. Această ultimă controversă nu ajută la reputaţia evenimentului, care s-a confruntat deja cu incidente similare în 2017. Atunci, 5.806 participanţi au fost descalificaţi. 36% dintre finalişti au ratat cel puţin un punct de control, în timp ce 23% au ratat cel puţin două.

  Citește și:

  Rezultat remarcabil: arădeanul Roland Unterweger a câștigat Maratonul Vinului, la Heuvelland, în Belgia

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.