sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mănăstirea care a fost reabilitată cu 5 milioane de euro! Comorile Bucovinei, incluse în patrimoniul UNESCO

  de - | 3 mai 2021, 10:19 AM | Naţional

  0

  Cea mai mare concentrare de obiective protejate de UNESCO de la noi din țară se regăsește în Bucovina. Opt dintre mănăstirile din zonă sunt în patrimoniul mondial. Toate cu istorii de secole. Și totuși, cum se întâlnesc drumurile complicate ale banilor și birocrației de la Bruxelles cu tradiția și rânduiala specifică mănăstirilor? Sunt perfect compatibile și Europa a mizat pe asta.

  În jurul obiectivelor de patrimoniu și-au găsit sensul pensiunile, în jurul pensiunilor, furnizorii, în jurul furnizorilor producătorii și tot așa. Deși nu mereu perfect, acest lanț aduce dezvoltare și bunăstarea. Biserica mănăstirii Bogdana din Rădăuți este considerată a fi cea mai veche construcție bisericească de zid din Moldova. Locul unde a fost construită biserica era în mijlocul unor codri seculari și a fost ridicată în a doua jumătate a secolului al XIV-lea de Bogdan I, considerat întemeitorul Moldovei.

  La Mănăstirea Bogdana din Rădăuți se află înmormântați primii cinci domnitori ai principatului Moldovei. Impresionantă este povestea chiliilor și altarului secret din această mănăstire aflată în calea cotropitorilor dar și a modului în care domnitorul vremii se asigura că subalternii săi participau la slujbă. Toată mănăstirea a trecut printr-un amplu proces de reabilitare în valoare de aproape 5 milioane de euro.

  Mai multe detalii pe digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.