sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Majoratele de azi: între lux și simplitate

  de Andrada Bobiș | 12 iunie 2024, 7:10 PM | Blogul Special Arad

  2

  imagine cu rol ilustrativ (foto: Davide De Giovanni / Pexels.com)

  Majoratele reprezintă acele clipe de sărbătoare ce sunt de neuitat și fac trecerea de la adolescență la maturitate, dar au început să fie celebrate într-un mod exagerat, reflectând schimbările sociale și economice ale societății noastre. Majoritatea dintre ele au devenit în prezent evenimente grandioase, adesea organizate cu un lux considerabil, fiind în contrast puternic cu simplitatea și intimitatea petrecerilor de la majoratele de odinioară.

  Majoratele de odinioară: simplitate și căldură familială

  Dacă v-aduceți aminte, majoratele de odinioară erau simple, pentru care mamele se trezeau dis de dimineață și pregăteau sandwich-urile unse cu unt, peste care puneau roșii și castraveți și deasupra brânză de burduf care, dată pe răzătoare, făcea ca acele sandwich-uri să fie incredibil de gustoase, încât toți cei prezenți la majorat se „băteau” pe ele.

  Torturile? Nu mai zic de gustul lor delicios care erau pregătite de mătușa sau vecina din colț – cele mai pricepute din sat și care știau să facă torturi pe trei etaje, din trei blaturi umplute cu cremă de ciocolată și ornate cu trandafiri albi din ciocolată albă- simple… dar atât de gustoase!

  Majoratele de astăzi: spectacol și extravaganță

  În prezent, unele majorate organizate de unii părinți sunt evenimente spectaculoase, ținute în locații de lux, beneficiind de servicii de catering de top, DJ de renume și formații scumpe sau cântăreți renumiți – cum ar fi Alex Velea, prezent la Arad chiar în acest weekend, la un astfel de majorat (din diferite conversații, aflăm că solistul este unul dintre cei mai renumiți din România și pentru care părinții scot peste 3.000 de euro din buzunare pentru prezența sa).

  Tinerii își doresc (și părinții le îndeplinesc dorințele) să marcheze această etapă importantă din viața lor cu fast și eleganță, prin rochiile de seară impresionante, costume elegante, decoruri tematice și momente artistice speciale care sunt doar câteva dintre elementele ce definesc unele majorate moderne de azi.

  Organizarea acestor evenimente implică deseori bugete substanțiale, reflectând dorința de a crea amintiri de neuitat, dar mai ales de a impresiona invitații.

  Majoratul… un carusel al amintirilor și al transformărilor

  Creșterea nivelului de trai și influențele sociale globale au transformat modul în care percepem și organizăm evenimentele speciale, însă esența acestor petreceri rămâne aceeași: celebrarea unui moment unic în viața tinerilor, alături de cei dragi.

  Ceea ce contează cu adevărat însă este ca tinerii să se bucure de fiecare clipă petrecută alături de cei dragi. Să sărbătorească împreună trecerea către o nouă etapă plină de promisiuni și oportunități dar și multe surprize ale vieții.

   

   

   

  • Citește și: Evenimente de o gravitate majoră de la un chef de majorat din Arad, ținute sub preș de Poliția Română- filiala Arad · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pai, nu este obligatoriu sa ii faci cadou copilului cheia de la BMW, iar afara sa il astepte bolidul cu o fundita mare si rosie, sa consumi sampanie scumpa si sa ai 80 de invitati la local de lux.
   Petrecerea poate fi si una simpla, cu familia si cativa prieteni, alaturi de cei dragi. Eu asta am inteles din articol.
   Dar, na, exista un trend deja. Esti validat social daca ai avut un majorat eveniment organizat ca o nunta.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.