Mai punem „cruce” unui sport în Arad! Este oficial: AMEFA nu va participa, din pricina lipsei de fonduri, în Superliga de polo pe apă!

  de Dan Lazăr | 30 septembrie 2020, 3:29 PM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  3

  Superliga Națională de polo pe apă – ediția 2020/21 demarează pe 7 octombrie, la Focșani, însă AMEFA Arad nu se va afla printre competitoare. FR de Polo a anunțat că șapte echipe sunt înscrise în competiție: CSM Oradea, Crișul Oradea, Steaua București, Politehnica Cluj-Napoca, Rapid București, Dinamo București și Sportul Studențesc, forul din Capitală stabilind și programul meciurilor de la Focșani.

  AMEFA Arad a fost o prezență constantă în prima ligă de polo din România în ultimii 25 de ani, cu o singură excepție, acum un deceniu, când tot problemele financiare au făcut ca arădenii să nu fie printre competitoare.

  Față de sezonul trecut, alături de AMEFA Arad a mai spus „pas” și echipa din Brașov.

  Reamintim că lipsa fondurilor a dus și la retragerea volebaliștilor de la CS ProVolei Arad din Divizia A1. În cazul poloului, „crucea” a fost pusă de decizia autorităţilor locale de a bloca finanţarea proiectelor nerambursabile declarate eligibile la prima sesiune din acest an, Primăria Arad alocând, atunci, 150.000 de lei echipei AMEFA. Apoi, primarul Bibarț a afirmat că banii cuveniți poloului au fost folosiți în lupta împotriva COVID-19. Acest lucru se întâmplă la un an de zile de când autoritățile locale și naționale au inaugurat noul bazin din Subcetate… Halal!

  Cel de-al doilea turneu din prima fază a Superligii Naționale de polo – ediția 2020/2021 se va desfășura în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, locul de desfășurare urmând să fie stabilit.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Păi ce să zic Dintotdeauna sportul polo pe apă a fost marginalizat în Arad și eu am jucat Polo pe apă în echipă anilor 1975 1984 ” Rapid zArad”și am avut ca și antrenori pe Wallinger Pytyu, Contor Janö și nu in ultimul rand pe Capotescu Horia alias nea Rică, reușind să urcăm pe podiumul de premiere în anul 1983 locul trei la juniori 1 era o performanță valorosul având în vedere faptul că am surclasa t echipe ca și Steaua București Clubul Sportiv școlar 1 București Dinamo București Crișul Oradea viitorul Cluj ilsa Timișoara sau viitorul Târgu Mureș…..
   Dar și atunci ca și acum sportul cu mingea pe apă a fost marginalizat fiind la limita supraviețuirii în ceea ce privește fondurile alocate …..
   Păcat ește un sport foarfrumos și bărbătesc…
   Polo-ul pe apa este un sport intens in care sportivii sunt nevoiti sa calce pe apa si sa inoate pentru perioade lungi de timp. Jocul de polo pe apa are durata a patru reprize a cate opt minute fiecare.
   In timpul unui joc de polo pe apa, ai parte de un antrenament continuu, caracterizat de arderea grasimilor. In timp ce te afli in apa, nu ai voie sa atingi fundul piscinei, aceasta fiind una dintre regulile principale ale jocului. Acest lucru inseamna ca picioarele trebuie sa se miste constant, sa calce apa, pentru a-ti mentine partea superioara a corpului deasupra nivelului apei, astfel incat sa poti continua jocul. Aceasta miscare constanta arde calorii si ajuta la pierderea in greutate.
   Fiind un sport ca presupune antrenamente intense, polo-ul pe apa impinge limitele atletice ale jucatorului si ii sporeste rezistenta. Acest lucru este benefic, deoarece iti permite sa faci exercitii fizice indelungate fara a te epuiza, transformandu-te intr-un sportiv mai puternic.
   Sportivii ar trebui sa invete si sa puna in practica tehnicile specifice sportului pe care il practica. De asemenea, trebuie sa aiba incredere in capacitatea lor de a inota in acelasi spatiu cu alte persoane. Sportivii trebuie sa colaboreze cu antrenorii si preparatorii fizici pentru dobandirea unei tehnici adecvate.
   Polo-ul pe apa poate fi foarte dur. Multe dintre ”contacte” au loc sub apa, unde arbitrii nu au vizibilitate buna. Aceste contacte sunt adesea trecute cu vederea si pot duce la accidentari. Parintii si antrenorii ar trebui sa incurajeze fair play-ul in randul copiilor. De exemplu, sportivii nu ar trebui sa-si scufunde niciodata adversarii sub apa. În concluzie domn primar ajutat echipa amefa să continuă acest sport nobil în orașul nostru Arad Doamne ajută!

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.