joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Mai multe paturi în spital pentru arădenii infectați cu coronavirus. Câte s-au adăugat la număr și unde

  de Andreea Daniela B. | 26 august 2021, 2:59 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  În ultimele zile s-a arătat o creștere simțitoare a cazurilor de infectare cu coronavirus, la nivelul județului Arad. Chiar de aceea, dar și pentru că nu se știe niciodată când poate să înceapă valul patru, unul dintre spitalele din Arad, destinat și pacienților infectați, crește numărul paturilor disponibile pentru aceștia.

  Astfel, conform reprezentanților Spitalului Județean, în cadrul Comandamentului de Criză al SCJU Arad s-a decis creșterea numărului de paturi destinate pacienților cu infecție SARS CoV-2 cu 33, la etajul I al clădirii din strada Stephan Ludwig Roth.

  În urma modificării de structură la nivelul spitalului sunt disponibile 62 de locuri pe secțiile COVID-19 din strada Stephan Ludwig Roth, 10 paturi pentru copii în cadrul Compartimentului Boli Infecțioase Copii și patru paturi pentru pacientele care necesită internare în Secția Clinică Obstetrică Ginecologie.

  Astăzi avem 36 de pacienți confirmați cu infecție SARS CoV-2, dintre care, trei pacienți sunt internați în Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă COVID-19 și doi minori pe Compartimentul Boli infecțioase Copii, iar 31 pe secțiile COVID-19 din strada Stephan Ludwig Roth. De asemenea dintre cei 36 de pacienți, șase sunt vaccinați”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

  Reamintim că în acest moment, în municipiul Arad sunt 51 de cazuri confirmate, iar totalul la nivelul județului este de 123, cu 18 cazuri confirmate în ultimele 24 de ore. De asemenea, conform datelor primite din partea reprezentanților DSP Arad, 39 de persoane sunt internate în spital, iar alte 84 sunt tratate la domiciliu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.