Mai mult teatru la Filarmonică în ianuarie și în februarie – cu un veritabil „Star Power”: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Horațiu Mălăele, Ion Caramitru, Paul Ipate și mulți alții

  de [email protected] | 9 ianuarie 2020, 5:15 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Sala mare a Palatului Cultural este locul principal de „desfășurare” a Filarmonicii de Stat Arad, însă nu o dată s-a întâmplat ca scena să servească și altfel de spectacole sau evenimente festive, de la cele politice (vezi ședința festivă a CLM de Zilele Aradului) până la cele mondene (vezi Arad Fashion Days din luna noiembrie 2019), iar ocazional, în „Sala Filarmonicii” avem parte și de spectacole teatrale. De regulă, spectacole bucureștene aflate în turneu național. În primele două luni din 2020 sunt programate cinci astfel de evenimente.

  Față de spectacolele cu prețuri promoționale în cadrul campaniei „Luna plină de teatru” a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, prețurile biletelor la aceste spectacole sunt mai piperate (variază între 50 și 130 lei), dar compensează prin faptul că toate cele cinci spectacole sunt comedii (adresate unui public larg) și prin faptul că aduc la Arad o mică „armată” de vedete, cum ar fi Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Horațiu Mălăele, Ion Caramitru, Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, Teodora Mareș, Leonid Doni, Paul Ipate, Octavian Strunilă, Anca Dinicu, Paula Chirilă, Anca Sigartău, Claudiu Bleonț, Claudiu Maier, Damian Victor Oancea, Aylin Cadîr, Cătălina Grama (Jojo) și 1Q Sapro.

  De fapt, la două dintre aceste spectacole (tocmai cu cele mai scumpe bilete) abia se mai găsesc locuri libere. La spectacolul „Cocktail” (cu Maia Morgenstern și Carmen Tănase), programat pe 21 ianuarie, la care un bilet general costă 100 lei, mai pot fi achiziționate doar 10 (zece) bilete, fie de la casieria Filarmonicii, fie online, pe startickets.ro. La spectacolul „Dineu cu proști” (cu Horațiu Mălăele și Ion Caramitru în rolurile principale), programat pe data de 18 februarie, la care un bilet costă 130 lei, au mai rămas doar 78 bilete disponibile. Ele pot fi achiziționate la casa de bilete a Filarmonicii sau online, pe ticketstore.ro.

  Spectacolele sunt următoarele:

  •  „Cocktail” (PREMIERĂ)
  21 IANUARIE, ORA 19:00
  Regia: Mariana Cămărășan
  Cu: Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Jawad Mohammad, Cosmin Pana, Florina Gleznea și Viviana Gherasim

  O petrecere magică, menită să împlinească marele vis al protagonistelor: două femei frumoase, fermecătoare și pline de viață, decid să refuze rutina, să risipească umbrele și să spulbere neîmplinirile trecutului, sperând fiecare o nouă șansă la dragoste, cu convingerea că pentru iubire n e niciodată târziu. Flavia și Gianna – două prietene temperamentale, împart de câțiva ani același apartament după separarea de foștii lor soți, dar nu au – în niciun caz și sub nicio formă – aceleași principii de viață. Bilete: startickets.ro (100 RON)

  •  „Coaste din viața lui Adam”
  28 IANUARIE, ORA 19:00

  Regia și scenariul: Octavian Strunilă
  Cu: Leonid Doni, Paul Ipate, Octavian Strunilă, Anca Dinicu și Oana Strunilă.

  O viziune în cheie comică a vieții de după moarte. Suntem martori la judecata de apoi a lui Manuel, un tânăr muzician care moare și ajunge în cer. Aici primește din oficiu un avocat și viața lui este luată la bani mărunți. Câte iubite a avut, de ce le-a părăsit și pe care a iubit-o mai mult? Bilete: iabilet.ro (categoria A: 70 RON / categoria B: 50 RON)

  •  „Cum se face”
  11 FEBRUARIE, ORA 19:00

  Regia și scenariul: Octavian Strunilă
  Cu: Paul Ipate, Andreea Mateiu, Paula Chirilă și Alexandru Conovaru

  Spectacolul este o super-comedie de bun gust despre viața din spatele cortinei. Pătrundem in culisele unui spectacol de teatru și descoperim că actorii sunt și ei oameni ca toți ceilalți. Sunt și ei măcinați de alegerile pe care le fac, de valorile la care se raportează și nu în ultimul rând, de eșec! Bilete: iabilet.ro (50 RON)

  •  „Dineu cu proști”
  18 FEBRUARIE, ORA 19:00

  Regia: Ion Caramitru
  Cu: Ion Caramitru, Horațiu Mălăele, Costina Ciuciulica / Teodora Mareș, Alexandru Georgescu, Dorin Andone / Tomi Cristin, Medeea Marinescu / Aylin Cadîr, Alexandru Bindea.

  „Dineu cu proști” e o piesă veșnic actuală. În primul rând, prin calitatea scriiturii și, fără doar și poate, datorită transparenței acțiunii, ușor de adaptat în orice societate posibilă. Personajul principal este un mare naiv, el face parte din familia personajelor etalon ce au fost întruchipate de mari artiști ai tuturor timpurilor. Ceea ce creează deliciul acestei piese este confruntarea între cinismul declarat, susținut de suficiența celor care cred că reprezintă miezul societății și oamenii simpli, retrași, inteligenți, dar timizi, potențial creatori, care se trezesc față-n față cu situații limită. Bilete: ticketstore.ro (130 RON)

  •  „Diagnostic rezervat”
  25 FEBRUARIE, ORA 19:00
  Regia: Anca Sigartău
  Cu: Anca Sigartău, Claudiu Bleonț, Claudiu Maier, Cătălina Grama (Jojo) / Doina Teodoru, Damian Victor Oancea, 1Q Sapro și Teodor Sofian

  Un accident de bicicleta, un jaf armat și o valiză cu trei milioane de lire sterline pe care toată lumea o caută.
  Acestea sunt ingredientele principale ale piesei de teatru „Diagnostic rezervat”, o comedie extraordinară adaptată după textul autorului francez Philippe Martini. Bilete: iabilet.ro (85 RON)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.