luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update 4Magistrații de la Tribunalul Arad au respins contestația la arestare depusă de „undercoverul” Manuel Teodor Isfan

  de Mihai Todoca | 11 februarie 2021, 9:54 AM | Știri Arad

  2

  Titlu inițial (5.02.2021): Pe surse: în dosarul tânărului arădean „Garcea”, cel cu legitimația falsă de ofițer, se „vorbește” despre numele unui fost polițist | Video

  Un „băiețel” de 22 de ani s-a trezit dimineața devreme și și-a pus în cap să facă puțin pe șmecherul. Și chiar a făcut, doar că a fost prins și acum scrie de zor pe declarații.

  Nu știm dacă a făcut-o pur și simplu doar pentru ceva câștig sau din prostie, sau poate din cauza unei țigări mai deosebite, dar „omulețul” s-a visat mare ofițer așa că nu s-a mai gândit să meargă prin toate procedurile necesare. Adică să meargă la școală și să ardă toate etapele. Nu! „De azi sunt ofițer și gata” – probabil că și-a spus…

  Așa că a trecut direct în subiect, și-a pus o haină șmecheră de piele neagră pe el și și-a mai tras și o legitimație de ofițer angajat în Ministerul Afacerilor Externe. Ei bine, în această calitate de „travestit” în om al legii, tânărul nostru s-a pus pe oprit pe mașini în trafic mai ceva ca celebrul Garcea, asemănarea cu celebrul personaj fiind doar că le flutura șoferilor legitimația înaintea ochilor de nu au apucat ăia să priceapă nimic.

  Din informațiile pe care le deținem, nu știm să fi încasat ceva bănuți de la unii dintre cei pe care i-a oprit în trafic, cert e însă că acum nu mai încasează deloc fiindcă dosarul e pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad și e cam groasă.

  În măsura în care informațiile vor fi „declasificate” vă vom ține la curent, însă este posibil ca acestea să ajungă cu destulă greutate la noi, o să vă ținem la curent.

  UPDATE

  Surse din cadrul IPJ ne-au declarat că dosarul este greu… greu… greu. Nu de alta, dar în el ar fi vorba, deocamdată spunem doar „cică”, și de un fost ofițer de poliție, care ar fi coordonat activitatea tânărului și prin vămile arădene. Dar, jur că încă nu știu despre cine e vorba – așa ne-a spus sursa noastră și noi doar am reprodus.

  IMG 20210205 WA0020

  UPDATE 2 IPJ Arad:

  Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Arad cercetează un bărbat de 22 de ani, din Arad, bănuit de săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.

  Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – februarie 2021, cel în cauză, pretinzând a fi angajat al unei instituții și folosindu-se de documente false și o uniformă cu inscripții și grade, ar fi oprit autovehicule în apropierea P.C.T.F. Nădlac.

  În autoturismul celui bănuit au fost descoperite mijloace de avertizare luminoase (girofar, stroboscop), diverse documente și legitimații.

  Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad, cu propunere de arestare preventivă.

  Polițiștii continuă documentarea în vederea stabilirii întregii activității infracționale a bărbatului, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

  UPDATE 3: Judecătorul de drepturi și libertăți a luat măsura arestării preventive pentru Isfan Manuel Teodor.

  UPDATE 4: Magistrații Tribunalului Arad au respins, în această dimineață, contestația depusă de avocatul lui Manuel Teodor Isfan  împotriva măsurii arestului preventiv, așa încât tânărul va rămâne după gratii 30 de zile.

  Citește șiPoliția paralelă „Măslinul” dinamitează IPJ și Jandarmeria Arad! Ofițeri și subofițeri activi din ambele structuri au fost atrași într-o acțiune diabolică cu spioni din SRI și SIE 

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.