joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  „Mafia deșeurilor” nu se oprește nici după arestările făcute de procurori. Alte două transporturi au fost oprite la vama Nădlac

  de Special Arad | 6 octombrie 2023, 11:36 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat IJPF Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu nu au permis intrarea în ţară a două mijloace de transport, încărcate cu bunuri considerate a fi deșeuri, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

  Citește și: Șapte persoane arestate, printre care și administratorul unei firme din Arad, în urma perchezițiilor ce au vizat „mafia deșeurilor” din vestul țării

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat în data de 05.10.2023 controlul, la intrarea în ţară, asupra a două automarfare conduse de un cetățean român și unul maghiar, care erau încărcate cu 47.470 kilograme textile, respectiv metale neferoase.

  Bunurile proveneau de la societăți comerciale din Italia și Germania şi erau destinate unor firme din România.
  În ambele cazuri, existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, stabilind faptul că șoferii nu dețin documente complete necesare importului de deșeuri. În consecință, autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.