marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  24 de tone de deșeuri care trebuiau să ajungă la o firmă din Arad, oprite la graniță de Garda de Mediu

  de Andreea Daniela B. | 9 iulie 2021, 2:58 PM | Știri Arad

  0

  Tot mai multe transporturi de gunoaie vin la noi în țară. Majoritatea sunt oprite la graniță, însă acest lucru nu înseamnă neapărat că România scapă de această problemă. Mai multe tone de deșeuri sunt trimise prin toate granițele țării noastre din diferite colțuri ale Europei și misiunea autorităților este aceea de opri introducerea lor în țară.

  Asta au făcut și comisarii Gărzii de Mediu din Arad. Aceștia au avut de oprit la graniță un transport de aproximativ 24 de tone care avea destinația o firmă din județ.

  Astăzi, 09.07.2021, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Arad au interzis intrarea în țară a unui transport având cantitatea de 24,3 tone de deșeuri materiale plastice și cauciuc care proveneau din Uniunea Europeană și care aveau destinatar o societate de colectare deșeuri din județul Arad.

  Transferul intracomunitar de deșeuri se poate face doar în baza unui regulament, reglementare care împarte gunoiul în mai multe categorii.

  Pot importa deșeuri doar firmele care au instalații autorizate de reciclare a gunoiului, condiție care nu era conformă in cazul societății din Arad”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu din Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.