Lupta pentru candidatura din PNL Arad nu s-a încheiat. Valurile sunt deocamdată doar în presa locală și nu numai. Gheorghe Falcă a răspuns Special Arad în privința candidatului

  de Alin Olteanu, Lajos Notaros | 24 iulie 2020, 11:14 AM | Politikos

  3

  Tot arădeanul interesat de politică știe că de luni încoace în PNL-ul condus de Gheorghe Falcă există o mare problemă privind candidatul pentru Primărie de la alegerile din septembrie. Oficial este Sergiu Bîlcea, însă Călin Bibarț, actualul primar, cel care de fapt îl înlocuiește pe Falcă plecat la Bruxelles, dar stând mai mult prin Arad cu ochii pe butelie, se consideră adevăratul candidat în continuare.

  Despre Bibarț se știe că este în relații apropiate cu generalul Coldea, iar de aici orice devine posibil. Cel puțin pentru presa care abia așteaptă scandalul.

  Pe de altă parte, campania apropiindu-se, orice intervenție a presei de o parte sau alta, poate fi considerată ca parte a campaniei.

  Din aceste rațiuni, Special Arad încearcă în această perioadă să se țină deoparte când vine vorba de informații neverificate, zvonuri, scandaluri politice.

  Cert este că o parte a presei din Arad și chiar o televiziune națională a apărut în cursul zilei de ieri cu informații de-a dreptul senzaționale despre ce se întâmplă mai nou în PNL-ul lui Gheorghe Falcă.

  Este dată ca certă o ceartă între Bîlcea și Bibarț, mergând cu presupunerea până la faptul dat ca certitudine că primul a pierdut susținerea, Bibarț devenind candidatul pe care îl va accepta, sub presiunea conducerii centrale, și Gheorghe Falcă.

  E bine să vă spunem că astfel de informații au ajuns și la noi încă în cursul zilei de miercuri. Dar pentru că nu era nimic verificat și confirmat, am considerat că este mai bine să ne ținem deoparte de acest scandal în mod evident provocat. Să te bazezi pe ”surse” și să le dai certitudini, este o metodă tipică pentru presa neprofesionistă sau chiar interesată.

  Așa că vă spunem ce se știe până acum cu certitudine.

  Sergiu Bîlcea a plecat într-un concediu scurt, iar de acolo a postat aseară pe FB o precizare în care se arată mâhnit de cele vehiculate în presă. Respinge toate zvonurile, arătând că nici măcar nu s-a întâlnit cu Bibarț în ultimele zile și nici ședință nu a fost la care să se certe cu el. Bibarț a cerut pe un ton ultimativ publicarea dreptului său la replică portalului  arădean care a declanșat scandalul. În acest drept la replică neagă cearta dintre el și Bîlcea, altfel spus, neagă existența acestui scandal. Același lucru îl face organizația PNL, cea care, în termeni ultimativi, neagă vehement zvonurile într-un alt site arădean.

  Falcă tace, asta ca să nu mai vorbim de ceilalți vorbitori din PNL-ul arădean.

  Cu toate acestea Special l-a întrebat, printr-un mesaj, pe Gheorghe Falcă, dacă este adevărat că PNL Arad a schimbat candidatul la Primărie. Răspunsul acestuia a fost scurt: „Nu”. Oricât am încercat să „aprofundăm” subiectul, ulterior acestui răspuns sec, nu am mai avut șanse de reușită. Europarlamentarul nu ne-a mai răspuns.

  Asta este ceea ce se știe pe bune, ceea ce nu exclude existența tensiunii din PNL Arad. Dimpotrivă. Dacă nu a fost până acum, de acum încolo va fi în mod sigur.

  Poate vom ști mai multe după ședința Biroului Municipal din după amiaza zilei de azi…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.