Luna august a ținut pompierii arădeni în „priză”. Aceștia au participat la 1078 de misiuni

  de Special Arad | 3 September 2021, 12:06 PM | Știri Arad

  0

  Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în această perioadă 1087 misiuni de intervenție după cum urmează:

  -860 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

  Pe subunități, misiunile SMURD au fost desfășurate astfel:

  Detașamentul Arad cu cele 4 puncte de lucru, Curtici, Vladimirescu, Vinga, Nădlac – 582

  Detașamentul Ineu – 154

  Detașamentul Sebiș- 69

  Secția Bârzava – 55

  Misiunile au fost 486 în mediul rural și 374 în mediul urban, iar timpul mediu de răspuns al echipajelor SMURD a fost de 13 minute. Este de menționat că 112 incendii au avut loc la locuințe, anexe, autoturisme, deșeuri vegetale, resturi menajere.

  S-a intervenit pentru stingerea incendiilor astfel: 12 incendii la locuințe; 5 incendii la anexe; 9 incendii la alte proprietăți ( autoturisme, utilaje agricole) 1 incendiu la activități industriale ( atelier tâmplărie), 51 incendii la vegetație uscată, resturi vegetale, miriște, 24 incendii la alte obiective.

  De asemenea,  23 misiuni au fost pentru decontaminarea personalului și tehnicii de intervenție în urma transportului persoanelor confirmate cu noul coronavirus către unități medicale. Au fost decontaminate 6 autospeciale și 17 persoane. Spre finalul lunii august misiunile de decontaminare a tehnicii și personalului în urma transportului persoanelor testate pozitiv COVID 19 a crescut semnificativ.

  7 intervenții pentru descarcerarea persoanelor în urma unor accidente rutiere. Numărul misiunilor descarcerare reprezintă numărul persoanelor descarcerare sau pentru care au fost executate operațiuni în vederea facilități accesului spre victime, nu numărul accidentelor.

  Alte misiuni: 11 misiuni de înlăturate e fenomenelor meteorologice periculoase, 14 misiuni de asistență a persoanelor ( transport sau sprijin pentru transportul persoanelor supraponderale), 3 misiuni de asanare, ridicare și transport în vederea distrugerii a muniție sau elementelor de muniției neexplodate, o misiune de salvare animale, 7 misiune de asigurare a unor evenimente publice de amploare în vederea prevenirii apariției unor situații de urgență. ( festival AOA, meciurile de fotbal UTA),  8 misiuni de supraveghere a zonei în urma producerii unor evenimente în vederea evitării producerii altor situații de urgență ( supraveghere zonă în urma producerii accidentelor rutiere unde există scurgeri de combustibil, supraveghere zonă in urma unor avari la conductele de transport gaz),  52 alte situații de urgență.

  Pentru cunoașterea permanentă a raioanelor de intervenție și a obiectivelor au fost executate 9 misiuni de recunoaștere în teren. În 10 cazuri echipajele au fost întoarse din drum fără a ajunge la locul intervenției ( incendiul stins de proprietar sau SVSU, victimă ieșită din autoturism sau extrasă de echipajul medical). Au fost înregistrate 3 cazuri de alergare falsă a echipajelor de intervenție. În final, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit singure pentru stingerea unui număr de 15 incendii, toate de vegetație uscată, miriște sau resturi vegetale și în 8 cazuri împreună cu subunitățile ISU Arad.

   

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.