ExclusivNervi la Kaufland! Ludovic al VII-lea lucrează în Poliția Arad dar nu e în stare să dea jos o gheară… „Sunt super nervos!”

  de Lucian Dănilă | 8 februarie 2020, 2:04 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  31

  Gheara a creat o nouă poveste plină de nervi la Arad. S-a întâmplat astăzi în parcare la Kaufland Vlaicu, acolo unde Bogdan, un tânăr din Arad, a parcat regulamentar.

  Pentru a scrie povestea nervilor de astăzi, ne întoarcem la cea a Roxanei din urmă cu câteva zile de la LIDL Micălaca. Atunci, Roxana nu și-a parcat tocmai regulamentar mașina în parcarea supermarketului LIDL și s-a trezit cu gheara pe roată. A sunat la 112, a venit un echipaj al poliției arădene, iar aceștia și-au făcut treaba primind apoi mulțumiri de la toată lumea. Au dat toate ghearele jos de pe mașinile aflate în parcarea LIDL. Reprezentații firmei care pune gheara au cam rămas fără cuvinte, scăpând doar câteva mârâituri… Roxana a scăpat fără nici o amendă.

  Bogdan nu a avut noroc. Nu a găsit echipajul potrivit. Așa cum am scris mai sus, Bogdan, a parcat regulamentar un autoturism înmatriculat în Dâmbovița. I-a fost pusă gheara pentru că a depășit timpul de parcare de două ore. Și aici avem un set de întrebări, dar ne rezumăm la una: Ce se întâmplă dacă ne ia 3 ore să facem cumpărături? Unii dintre noi avem cunștințe care stau o oră doar la vopselele de păr…

  „Am sunat la numărul de urgență 112, dar mi-au spus că nu au ce face. Nu am vrut să iau legătura cu cei de la firma care pune gheara. Știu că fac asta în mod abuziv, nefiind autorizați pentru așa ceva. Am zis să urmez calea legală și cine mă poate ajuta în țara asta mai bine decât Poliția? Am fost la poliția din Vlaicu, m-am dus pe jos până la sediul ăla de peste drum de liceul maghiar (n.r. strada Vârful cu Dor). În cele din urmă au venit doi polițiști, s-au uitat la gheară și mi-au zis că ei fac un abuz dacă dau jos gheara”, spune Bogdan.

  Se vede și în materialul VIDEO de mai jos că cei trei se tot plimbă în jurul mașinii, dar fără nici un rezultat. La un moment dat, Bogdan îl întreabă pe polițist cum se numește. Acesta îi răspunde inițial cu numele de familie. Comaromi, este numele care se înțelege din materialul video. Apoi, Bogdan îl întreabă care este prenumele, iar aici a avut parte de o surpriză: „păi nu îți ajunge că am zis numele? Ludovic, Ludovic al VII-lea sunt”, spune polițistul.

  Păi măi Ludovic, ești ditamai regele și te împiedici de o gheară? Cum am putea să ne punem bazele în tine la o luptă? Cum să mergem cu tine la război? Nu crezi că se impune să abdici?

  Bogdan a cedat în cele din urmă. A plătit taxa de eliberare, și-a luat mașina și a plecat nervos.

  „Sunt super nervos, dar nu atât pe cei care mi-au pus gheara cât pe cei de la Poliție. Cum ne ajută instituția asta pe noi? Care e rolul lor în raportul cu cetățeanul?”, ne întreabă Bogdan.

  Chiar așa… Și noi am fi nervoși dacă am fi fost în locul lui Bogdan. Până la urmă care dintre echipajele de poliției a procedat corect? Cel de la LIDL, sau cel de astăzi, de la Kaufland Vlaicu?

  Alo, Poliția, în felul acesta ne cam băgați în ceață… Iar afară e soare.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Echipajul de la Lidl a procedat corect. Ludovic asta sau cum l-o chema ar trebui sa isi dea demisia in secunda doi din politie! Sechestrul asupra unui bun (pentru ca asta se produce prin imobilizarea lui cu gheara aia) se poate dispune doar de catre instanta, nu poate orice lache cu 4 clase ca doua trenuri IR sa sechestreze un bun ca asa i s-a nazarit unui mare patron de Srl de buda sa considere ca poate! Atasat un link cu o interventie ca la carte, cu explicatiile legale corecte ale Politiei.
   https://m.youtube.com/watch?v=G73nc1SKhmM

   +12 voturi
   +1
   -1
   • Ști, acelea sunt explicațiile unui echipaj de politie, nu “explicațiile legale ale politiei” tot ce ne avantajează ni se pare legal și când cădem pe locul 2 este abuz. Citește legea 12 sa vezi cât e de “clara” La fel c deșteptul de la comentariul anterior indemna sa i se facă plângere polițistului pentru “neaplicarea dispozițiilor legale” (dacă ar exista vre-o dispoziție legala în sensul asta) la fel ar putea fi acuzat de abuz de către firma de paza.

    --2 voturi
    +1
    -1
    • Dacă mi se întâmplă așa ceva scot flexul din portbagaj și tai gheara respectivă pe care o confisc pt. că eu nu dau voie nimănui să-mi atingă mașina fără acordul meu personal ! Au dreptul să-mi noteze numărul de la mașină și să fotografieze neregula respectivă și dacă totul este legal îmi trimit amenda acasă ca și când nu am plătit rovigneta și m-a luat camera… no comment, ceva de genul ! Sunt cazuri unde se înțelege că unele autovehicole sunt ”parcate”acolo pt. că nu au unde sau ”e pe bani ” , asta e altceva dar asta se vede după ce ultimul client a plecat la închiderea magazinului când cei de la magazinul respectiv pot face sesizare în această speță, dar nu contra propriului client ce intră în magazin !

     +3 voturi
     +1
     -1
  2. politistul trebuia sa ceara autorizatia firmei cine le da dreptul sa blocheze rotile ujui bun privat automat se incalca constitutia masina a fost adusa in stare de nefunctionare ilegal parerea mea sa ia un avocat si sa actioneze politistii in judecata si daune morale foarte mari cica siguranta si incredere sa le fie rusine la superiorii acestor pseudo militieni!

   0 voturi
   +1
   -1
  3. Dacă vă uitați mai bine in parcarea de la Lidl este o plăcuță prin care te anunță că dacă stai mai mult de 2 ore ti se ridică masina sau o blochează….este sau nu este o avertizare?!daca locuiești la casa si ai un caine rau trebuie sa pui o plăcuță pe poarta cu caine periculos…cine intră în curte intra pe răspunderea lui….asa si cu parcarea din lidl si kaufland…capul face capul trage…iar tinerii din ziua de azi ar trebui să învețe ce inseamna respect….bineînțeles dacă au de la cine

   +3 voturi
   +1
   -1
  4. Toate problemele astea ar fi rezolvate in momentul in care ar monta bariere cuc artele de acces. 1h gratuit, dupa 10lei/h. Nu ar mai fi plina parcarea de la supermarket-uri de toti alde-astia care isi lasa masina acolo, fara sa aiba treaba la lidl/kaufland/etc. Plus ca ar disparea si toti cocalarii care parcheaza in fata magazinului, sau pe banda de circulatie (la Kaufland Banul Maracine, pe langa stalpisorii de metal…. acolo e sens de mers, nu parcarea cocalarilor….)

   +8 voturi
   +1
   -1
  5. După părerea mea felul în care s-a comportat polițistul este pe loc secund. Mai important de discutat este bătaia de joc pe care o fac la adresa noastra aceste SUPERMARKETURI venite în Arad de nicăieri sau de pretutindeni..Ele fac legea și noi tacem iar cei care sunt mai presus de poliție și ar trebui sa ne apere nu o fac . Oare de ce.? Va provoc la o dezbatere “DE CE ACCEPTAM SA FIM UMILIȚI DE SUPERMARKETURI SI DE MULTINATIONALE ? Sau Nu acceptăm? Sa înceapă dezbaterea.

   --15 voturi
   +1
   -1
  6. Tocmai ti-am spus : au distrus magazinul de la colț, ai șters numele românești (ați văzut cum scrie pe produse ” PRODUS PT KAUFLAND ROMANIA ” .De către cine? Laptele și conservare se numesc “Vreau din România “. Va sugerez sa ascultați melodia “CĂCIULA ” daca bineinteles nu ai misiunea sa îi apărați pe cei despre care vorbim. Daca gresesc CU RESPECT ÎȚI CER SCUZE

   --19 voturi
   +1
   -1
  7. Stii cum fac foarte multi dintre patronii magazinelor din colt aprovizionarea ? Incarcand cu marfuri carucioarele de la Metro, Kaufland, Metro. Cu un adaos comercial consistent le cumperi tu, cu sau fara caciula!
   Asa ca tot nu am inteles unde e umilinta. Dupa teoria ta, esti umilit si pentru ca mergi la munca.

   +13 voturi
   +1
   -1
  8. Domnule Bonetti ( ar fi fost frumos sa te numesti mai româneste) am crezut că ești capabil de o dezbatere serioasă. Constat ca ,din pacate , nu ești. Poate legat de alt subiect .Îți recomand în continuare sa asculți cântecul “CACIULA ” sau ” ASTA E CACIULA MEA “. Toate cele bune

   --19 voturi
   +1
   -1
   • Dezbatere serioasa, ziceti. Pornind de la cantecul Caciula? Il stiu din anii’ 80 de la Cenaclul Flacara.
    Tot nu am inteles cu ce anume ne-au umilit marile magazine. Si daca totusi ne-au umilit de ce mai mergem in ele, iar nu am inteles.
    Parca va vad de cel putin 3 ori pe saptamana la Kaufland, vanand cate o promotie😂

    +17 voturi
    +1
    -1
  9. Ne umilesc PE NOI CA ROMÂNI prin faptul că producătorii noștri sunt tot mai puțin pomeniți, că nu putem cumpăra produse vrac dacă nu plătim punga, ca la raft, în unele cazuri ,este afișat un preț iar la casa plătim altul ( mai mare ) , că sunt modificate termenele de valabilitate , ca rostesc produsele pe raft periodic pt a ne obligă sa ne plimbam prin tot magazinul doar-doar mai cumpărăm ceva ce nu ne-am propus sa cumpărăm samd . Deasemenea , stimate domn , daca din cantecul pe care te-am invitat să-l asculți ai reținut doar ca s-a lansat la Cenaclul Flacăra atunci sper sa fie cat mai puțini ca dumneata in România. Altfel ne meritam soarta . Cu respect

   --11 voturi
   +1
   -1
  10. Exact ce ai spus ca se intampla in marile magazine se intampla si in magazinul de la colt.
   Pentru ca nu mai avem noi producatori tot Kaufland sa fie de vina? Toala Planeta conspira la nefericirea noastra ca popor😂.
   Hai sa fim seriosi!
   Speri sa fie cat mai putini ca mine dar inchei cu formula ,,cu respect”.
   De aia suntem unde suntem dupa 30 de ani de democratie.

   +9 voturi
   +1
   -1
  11. În acest caz sunt mai multe premise: este dreptul magazinului să restricționeze parcarea mașinilor pe terenul lui (am văzut acolo mașini prăfuite și pline de frunze, semn că erau parcate de multă vreme, ba unele chiar cu anunț de vânzare)); Bogdan a depășit timpul alocat, deci era bun de plată; cei cu gheara au un contract de prestări servicii cu magazinul, deci acționează autorizat; poliția a constatat aceste lucruri și a considerat că nu este încălcată legea (probabil că Roxana de la Lidl era în interiorul celor două ore de parcare, de aceea a fost dispusă scoaterea ghearei). Ar fi de dezbătut doar dreptul firmei de a imobiliza un bun al altei persoane. Mai corect mi se pare să se dea amendă prin aviz pe parbriz, ca în alte situații de contravenție rutieră.

   +7 voturi
   +1
   -1
  12. 1 daca ai numele polițistului pentru ce mai ai nevoie de prenume? Daca scrie clar ca daca depășești 2 ore pe tarlaua lor ti se blochează masina pentru ce naiba mai faci gât ? Demonstrează ca ai stat in hipermarket 3 ore….Nu poti mai fraiere ca locuiești peste drum si TU nu plătești abonament de parcare la bloc ca e scump si la hipermarket e gratis!E teren privat….hipermarketul e public…..diferența de la mâncare la mâncărime e mare pentru analfabeți functionali!!!

   0 voturi
   +1
   -1
  13. KAKATUL ala de ludovik, mai lucrează ca milițist???…. Sau poate asta trebuie să fie poliția română ??? plină de Kăkați, oricum nu e poliție ci miliție, si aia de toată jena, ăștia nu-și știu atribuțiile ?!?!?!?!?!?. P.S. Dece ludovicul ăla nu și-a spus tot numele , nu stie carte și de asta nu a putut să-l citească de pe ecuson ???????????????? in Vlaicu toți sunt analfabeți, sau numai unii… care ar fi procentul ?????????

   0 voturi
   +1
   -1
  14. Mai baieti… nu tin cu Falca sau supermarketurile de oriunde! Dar, parcarea lor este PARCARE PRIVATA iar regula impusa de proprietar e LEGE, cu sau fara bariere! Depasirea celor 2 ore impuse de proprietar permite acestuia sa evacueze bunurile aflate pe proprietatea sa, in orice mod considera el ca isi permite….pagubitul se poate adresa instantei daca se considera nedreptatit! Nu se adreseasa pretenilor pe FB, Politiei sau cere pareri pro sau contra!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.