vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Lucrările la Spitalul Oncologic și la două drumuri, mai scumpe: „Au crescut costurile privind materialele de construcție, dar și ale forței de muncă”

  de Special Arad | 23 octombrie 2021, 5:34 PM | Administraţie

  0

  Consilierii județeni au votat ajustarea devizului general la trei proiecte majore ale Consiliului Județean, finanțate prin fonduri guvernamentale, prin PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală). Cele trei obiective vizate sunt drumurile Bârsa-Moneasa-limită judeţ Bihor și Sânmartin-Olari-Caporal Alexa, respectiv amenajarea Secției de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Municipiul Arad.

  Au crescut costurile privind materialele de construcție, dar și ale forței de muncă. Ne dorim lucrări de calitate și e normal să ajustăm cheltuielile legate de aceste trei proiecte pentru a plăti lucrările la justa lor valoare. O finanțare, raportată la vechile devize, ar obliga constructorul să se încadreze într-un buget mai mic, care ar duce la lucrări de calitate inferioară, or nu ne dorim așa ceva. Ordonanța 15 din 2021 permite să solicităm Guvernului să majoreze aceste devize”, a afirmat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

  Valoarea celor trei lucrări, conform noilor devize este de:

  65.217.838,25 lei (TVA inclusă) – Modernizare DJ 792B Bârsa-Moneasa-limită judeţ Bihor;

  32.409.018,63 lei (TVA inclusă) – Modernizare DJ 709F Sânmartin-Olari-Caporal Alexa;

  13.937.289,34 lei (TVA inclusă) – Amenajare Secție de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Municipiul Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.