miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Lucrările din Grădiște pentru canalizarea din Livada ar urma să fie finalizate în 7 zile

  de Raluca Medeleanu | 8 noiembrie 2023, 3:32 PM | Administraţie | Topic special

  0

  stadiul actual al lucrărilor pe strada Orient din Grădiște

  Lucrările de alipire a viitoarei canalizări din Livada cu cea existentă din cartierul Grădiște se apropie de final, cel puțin pe raza municipiului Arad.

  La ora actuală, noile conducte au fost amplasate subteran, muncitorii ocupându-se acum de turnarea asfaltului pe ultimele străzi. S-au efectuat lucrările de frezare pe străzile Ioan Slavici și Voievod Moga, iar astăzi se frezează strada Orient și apoi Grădina Poștei, Primăria estimând că lucrările vor ajunge la final în 7 zile.

  Amintim că primarul comunei Livada, Iosif Bimbo, intenționa inițial să acopere doar cei 80 cm lățime a săpăturilor, motivând la o întâlnire efectuată alături de viceprimarul Lazăr Faur și cu cetățenii din Grădiște că suma pe care Primăria Livada o are disponibilă nu este suficientă pentru a reface complet acea bandă de circulație. Cu toate acestea, Primăria Livada este obligată prin contractul cu Primăria Arad să reasfalteze întreaga bandă.

  Deși partea de proiect ce vizează raza municipiului Arad a fost executată, canalizarea va funcționa în primă fază doar până în localitatea Sânleani, întrucât atât acoperă din costurile totale finanțarea obținută de Primăria Livada prin programul Anghel Saligny (3 milioane euro).

  Pentru a putea continua investiția mai departe, până în comună, cel mai probabil va fi nevoie să se apeleze la un împrumut bancar.

  Traseul ce vizează municipiul Arad vine dinspre Livada pe Grădina Poștei, pe Orient, apoi pe Voievod Moga și pe str. Ioan Slavici, iar la colțul cu Vișinului este punctul de unire cu conducta existentă, de unde traseul continuă până pe strada Ardealului, la o stație de pompare.

  Lucrările sunt executate de firma Univro SRL a omului de afaceri Florin Pașca, care a mai efectuat în trecut lucrări de extindere a canalizării în municipiul Arad.

   

  Citește și:

  • Circ și pită… sau începerea lucrărilor pentru canalizare la Livada · Special Arad

  • Gheorghe Falcă și-a „tras” cel mai bogat șef de serviciu din Primăria Arad! Legătura cu acesta este vila de pe strada C.D.Loga · Special Arad

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.