miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Lucian Bode, despre asasinatul de la Arad: au fost luate toate măsurile pentru protejarea familiei victimei şi bunul mers al anchetei

  de Special Arad | 9 iunie 2021, 7:03 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, că ancheta în cazul asasinatului de la Arad continuă, însă nu pot fi oferite prea multe date, întrucât divulgarea de infrmaţii reprezintă infraciune, anunță news.ro.

  Întrebat dacă-şi menţine declaraţia că România este o ţară sigură, deşi nu există niciun fel de date cu privire la asasinat, la mai mult de două săptămâni de la incident.

  Bode a explicat că procurorul de caz nu face declaraţii pentru că nu poate divulga date din anchetă.

  „De ce procurorul de caz nu poate da elemente din anchetă, eu înţeleg perfect şi are în acest moment libertatea să decidă când va da elemente din această anchetă, pentru că nu spune că nu vrea să spună, ci pentru că orice ar spune, în opinia mea, ar divulga anumite ipoteze anumite piste de lucru ceea ce ar fi infracţiune”, a mai afirmat ministrul de Interne.

  Acesta mai afirmă că au fost luate toate măsurile pentru protejarea familiei victimei şi bunul mers al anchetei.

  Lucian Bode a mai comentat, râspunzând unei întrebări, de ce a fost trimis la Arad şeful Poliţiei Române: „În ziua în care s-a petrecut tragedia, 29 mai, am trimis de urgenţă un elicopter IGAv, mai mlţi şefi de structuri în frunte cu adjunctul IGPR, domnul Miriţescu. Acesta a coordonat ancheta şi a coordonat structurile Poliţiei Române acolo. Domnul Miriţescu s-a întors la IGPR şi, într-o întâlnire pe care am avut-o cu domnul inspector general, am decis împreună ca domnia sa să meargă la Arad să coordoneze toate activităţile de acolo şi domnul Miriţescu să se întoarcă. Nu este nimic anormal sau spectaculos că domnul inspector general este acolo”.

  Bode susţine că întâlnirile pentru ancheta în acest caz sunt frecvente: „Noi ne-am întâlnit pe acest caz, în medie, de două-trei ori pe săptămână. Nu doar cu inspectorul general, şi cu alţi şefi de structuri din cadrul MAI”.

  Amintim că astăzi a avut loc înmormântarea omului de afaceri Ioan Crișan, la Cimitirul Eternitatea.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.