miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  „Nu ne lipsiți de zona verde de relaxare și de aer!”. Locuitorii din zona Polivalentă se opun complexului cu 12 etaje al secretarului de stat Mihai Pașca

  de Raluca Medeleanu | 13 decembrie 2023, 7:55 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  18

  simulare a viitorului bloc, extrasă din PUZ

  „Nu ne lipsiți de zona verde de relaxare și de aer de la Polivalentă!”, este mesajul ferm pe care îl transmit într-o scrisoare deschisă locuitorii din zonă, care se opun proiectului prin care Mihai Pașca, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, dorește să construiască un complex de 12 etaje.

  Amintim că Mihai Pașca a intrat în posesia terenului de 5.000 metri, după lichidarea unei firme în a cărei acționariat se afla Consiliul Județean Arad (care preluase terenul de la Primărie pentru a face un hotel pentru sportivi). Primăria Arad a intentat ulterior un proces, solicitând terenul înapoi, dar Curtea de Apel Timișoara a dat în cele din urmă câștig de cauză în favoarea lui Mihai Paşca, în 2022.

  teren polivalenta

  În această primăvară, a fost făcut public și proiectul ce prevede construirea pe acest teren a unui complex care să găzduiască atât spații pentru locuințe colective, cât și birouri, ori spații comerciale, respectiv o parcare subterană. Construcția ar urma să aibă un regim construit Subsol +Parter + de la 9 la 12 etaje, înălțimea maximă fiind de 50 m.

  Vestea însă nu a fost privită cu ochi buni de locatarii din zonă care își doresc în continuare un spațiu verde în jurul blocurilor. Astfel, mai multe asociații de proprietari de pe Aleea Călimănești au trimis atât consilierilor locali și Primăriei Arad, cât și partidelor locale o scrisoare deschisă prin care cer „să se reanalizeze oportunitatea acestei dezvoltări imobiliare și transformarea într-o zonă care are mai degrabă nevoie de punere în valoare și amenajare ca spațiu de relaxare, nu ca zonă de locuit” și „să respingă orice demers care ar putea conduce la realizarea investiției în forma propusă”.

  Scrisoarea este semnată de asociațiile de locatari nr. 1 bl. 26, nr. 3 bl. 27, nr. 5 bl. 28, nr. 10 bl. 34, nr.11 bl. 35, bl. 48, 46 și bl. 47 precum și locuitorii îngrijorați ai blocurilor 29, 30 și 31.

  Proiectul a fost până acum publicat doar la transparență decizională, el nefiind încă supus la vot de consilierii locali, care sunt factorii decisivi pentru aprobare.

  Redăm în rândurile de mai jos textul integral al scrisorii:

   

  •  Citește și: Jumătate de hectar din Arad are nume de cod: Pașca. Consiliul Județean pierde un teren, în favoarea avocatului lui Gheorghe Falcă și a unui prieten al primarului! · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Din pacate, pe de o parte, ne plangem ca orasul nostru este prafuit trist si pierde teren in fata vecinilor unde este dezvoltare si sunt investitii si putere economica. Apoi cand se prefigureaza o astfel de investitie apar strambele: de ce sa faca ăla, de ce avem nevoie, unde mai plimbam pechinezul, de ce să fie așa de inalt, etc Să vi să spui ca nu va mai exista spatiu verde in zona cand tu stai pe malul muresului langa parc e de prostit prostii. Apoi legat de inaltime si lumina, daca investitia nu respecta legea si parametri maxim admisibili clar nu e in regula. dar daca ii respectă să încetam cu prostiile că așa nu mai facem niciodata nimic decat conservam blocurile comuniste pt fostii nomenclaturisti

   --3 voturi
   +1
   -1
  2. Lucrurile sunt simple: blocul ce se vrea construit respecta sau nu legea și limitele de spațiu verde. Dacă nu, nu e în regula și trebuie oprit. Dacă respecta sa încetat cu prostiile. Meteu va fi cineva care e nemulțumit. De aia avem legi altfel am sta mereu unii după alții și nu am mai.fsce nimic

   --1 voturi
   +1
   -1
  3. Pina cand se va construi monstrul din Arad,poate ar trebui cercetat in amanunt(si nu de dorul lelii…)felul in care a fost obtinut terenul in discutie,cine este in dosul afacerii(aradeni stiu prea bine…),si care a fost recompensa ce a primit-o detinatorul pentru intrarea in afacere. Insa ar fi vorba de o munca implicand mari nume din politica,si ma ma indoiesc de faptul ca ar dori cineva sa dea de capatul afacerii,o inginerie juridica implicand poate si hotariri judecatoresti .

   +33 voturi
   +1
   -1
  4. Zona a fost plina de panouri cu anunțuri privind investiția. Știu pt ca stau în zona și a scris și presa mai.mult de o gramada. Legea spune ca se poate solicita dezbatere, inteleg ca au făcut-o. Deci se va tine conform legii. Toată scrisoara lacrimogena e doar menita a crea presiune pe consilieri. În final legea e cea care face diferența. Dacă proiectul respecta legea e bine, dacă nu, trebuie respins. Oricum terenul acela e privat. În rest e rest de făcut imagine pentru USR PSD și alții. Sunt destui care își doresc în zona o investiție care să mai ridice zona. În afara de parc sunt doar blocuri prăfuite, uzina electrica pe partea cealaltă și nici un spațiu comercial sau de alte servicii. Dacă vrem o alimentara mai de doamne ajuta trebuie sa mergem în micalava sau la.kaufland.

   --4 voturi
   +1
   -1
  5. @Patri
   Da e o mega ipocrizie a unora dintre locuitorii de acolo susțin ca vor spații verzi dar în curtea interioară au o mare de garaje de bca pline cu vechituri.
   Dacă vor spații verzi sa solicite în scris demolarea garajelor.
   Acolo trebuia expropriat dacă se dorea refacerea polivalentei acum e clar ca singura soluție este o polivalentă noua în alta locație unde se pot face și locuri de parcare destule.

   +3 voturi
   +1
   -1
  6. zona verde de la Polivalenta este de fapt parcarea betonata unde locuitorii din zona si-au parcat masinile pe gratis anii acestia. toata agitatia este o campanie USR-ista in cautare de capital de imagine si voturi. Terenul e oricum privat si noi, locuitorii din zona avem nevoie de un pic de dinamizare, revitalizare si modernizare a zonei. Avem parcul langă și nu ni-l ia nimeni, dar ce avem nevoie sunt niste magazine, o terasă. Mereu ne opunem cand cineva vrea sa facă ceva. Probabil e spiritul românesc de ciuda si invidie pt ce face altul

   --19 voturi
   +1
   -1
  7. Cred că e foarte bine și folositor că oamenii își exprimă părerile despre proiectele publice. Și mai cred că primăria și factorii de decizie trebuie sa țină cont de părerile noastre, muritorii de rând, care ne trezim cu o mare de andezit, scump și complet nenecesar in loc de necesara și străvechea Piață Mare. Sau cu bulevardul placat cu granit – placajul care va fi spart și scos multi14anual, când va fi necesară intervenția la trasee de apa, căldură, gaz sau te miri ce cabluri.
   Și da, dacă oamenii cer spatii verzi, poate că au nevoie de ele? De un pic de umbră vara și un petic de iarba cu o băncuță?

   +17 voturi
   +1
   -1
  8. @Aniro
   Bancuta si umbra sunt oricum pe proprietatea omului. daca pune ăla gard la revedere bancuta și parcare. Pe de alta parte parcul e la 100 m cu toti pomii bancutele si umbra. Tocmai asta e ideea: daca tot ce avem de comentat impotriva acestei investitii e ca ne lipseste de un spatiu de recreere, care oricum nu e al comunitatii ci e privat, iar noi avem parcul la 100 de metri, dar nu ne convine sa construiasca altul ceva frumos si reprezentativ pentru orasul asta in care oricum nu se intampla mai nimic notabil…decat poate se mai face un lidl… ne meritam soarta

   --14 voturi
   +1
   -1
  9. Locuitorii nu se opun. Unii de la USR instiga lumea pe aici. Avem ditamai parcul lângă. Nu e problema de spațiu verde. Mai mult sa nu se facă vreo porcărie. Dacă se face ceva civilizat în zona nu scade valoarea apartamentelor de aici ci va creste. Asa ca nu mai dezinformați. Votam Aur

   --17 voturi
   +1
   -1
  10. Trump, la care vecini e dezvoltare? Am fost la Timișoara și am mers pe jos de la Gară (cea mai urata din estul Europei) păna în centrul lor ăla piersicii. Halal dezvoltate. Am impresia ca vorbiți din inerție…zice unul o prostie și voi o dați mai departe. Realitatea e cu totul alta în teren. Și cu Oradea la fel…numai centrul ala e de tot orașul.

   +2 voturi
   +1
   -1
  11. Urmează polivalenta la demolat? Nu se mai satura falca de ‘restructurari urbane’? A terminat cu ‘din teren de fotbal in kaufland’ si a mai ramas doar cu ‘din spatiu verde in bloc’? BLOCURI AVEM DESTULE.
   Pocăiți (cenzurat de redacție). Încă mai aveți ce fura?

   +7 voturi
   +1
   -1
  12. Alooo hotilor … nu va mai saturati de furat?!

   Ati pus mana pe bucata aia de teren a orasului la bani de seminte, cu licitatii trucate.

   Unde vor mai parca sute de masini cand vor fi evenimente la Polivalenta?

   Nici in situatia actuala nu sunt locuri destule de parcare si toata zona este paralizată cand sunt evenimente.

   Aloo … DNA, DIICOT, PISCOT, unde sunteti?
   Ati pus pe butuci parcul din Padurice, acum puneti si Polivalenta?

   Anulati licitatia aia trucata de 100k jumatate de hectar în buricul târgului si inapoiati Aradului bucata aia de teren. Spunem STOP jafului camarilei lui Falca!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.