sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Terenul de la Polivalentă va deveni „complexul multifuncțional” al lui Mihai Pașca

  de Raluca Medeleanu | 31 mai 2023, 4:23 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  16

  Simulare din PUZ

  Terenul (actualmente spațiu verde) din spate de la Sala Polivalentă, către Calea Iuliu Maniu, urmează să devină un complex multifuncțional de locuințe, birouri și magazine, de până la 12 etaje, beneficiarul fiind Mihai Pașca, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, membru PNL Arad.

  Amintim că anul trecut Curtea de Apel Timișoara a dat câștig de cauză în favoarea lui Mihai Paşca, în ceea ce privește proprietatea terenului, procesul fiind intentat de Primăria Arad. Pașca a intrat în posesia terenului, după lichidarea unei firme în a cărei acționariat se afla Consiliul Județean Arad (care preluase terenul de la Primărie pentru a face un hotel pentru sportivi), doar că licitația a fost anunțată doar într-un ziar național, astfel că părțile interesate de la Arad nu ar fi știut de existența ei. Terenul de 5.000 metri a fost astfel cumpărat cu circa 970.000 lei, de Mihai Pașca și Florin Lucian Pașca.

  Luna aceasta, a fost publicat la transparență decizională un proiect de hotărâre ce prevede „demararea etapei 2 – etapa elaborării propunerilor PUZ şi RLU” pentru construirea pe acel teren a unui complex multifuncțional. Proiectul a fost întocmit de firma LINIA SRL din Arad, avizul de oportunitate fiind obținut deja în 17 iunie 2022.

  teren polivalenta mihai pasca
  complex multifuncional polivalenta mihai pasca 2

  Potrivit proiectului pus la transparență, complexul ar urma să aibă atât spații pentru locuințe colective, cât și de birouri, ori spații comerciale. Construcția va avea și o parcare subterană. Clădirile urmează să aibă un regim construit Subsol +Parter + de la 9 la 12 etaje, înălțimea maximă fiind de 50 m.

  În PUZ sunt impuse păstrarea a minim 15 % zone verzi pe întreaga suprafaţă. Se notează că „zona nu are un cadru natural valoros şi nici forme de relief care să poată fi valorificate. Terenul va fi sistematizat pentru egalizarea cotei lui naturale. Terenul din zona studiată este liber de sarcini din punct de vedere al construcțiilor.”

  Despre accesul la complex se specifică: „Deservirea rutieră a obiectivului proiectat urmează a se asigura din Aleea Călimănești prin realizarea a două racorduri carosabile ce asigură accese/ieșiri la parcarea subterană propusă și a unui al treilea racord rutier din bulevardul Nicolae Titulescu ce asigură accesul la parcarea supraterană a incintei”, se arată în document.

  Proiectul rămâne la transparență decizională până în 6 iunie, după care verdictul final aparține consilierilor locali care îl vor supune la vot și vor putea inclusiv să aducă amendamente într-o viitoare ședință CLM.

  Mai multe despre preluarea terenului respectiv de către Mihai Pașca puteți citi în articolul: Jumătate de hectar din Arad are nume de cod: Pașca. Consiliul Județean pierde un teren, în favoarea avocatului lui Gheorghe Falcă și a unui prieten al primarului! • Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Uauuu, nu se poate…!
   Așa, cu totul întâmplâtor CJA ia „cu japca” de la Primăria Arad, un teren aproape „în buricul târgului”, pt o fantezie numită „hotel pt sportivi” (din câte știu mai era unul început înainte de ’89 lângă Parcul Reconcilierii care nu știu dacă e terminat sau folosit nici până în ziua de azi), si DUPĂ TOT FELUL DE JONGLERII ECONOMICO – JURIDICE și FISCALE, îl „pasează” nimeni-altuia decât ùnui membru marcant PNL…! 😡
   .
   Dar, bineînțeles, nimic nu e ceea ce pare, nu e nici un trafic de influență, nu e nici un abuz sau nici o delapidare din bunul public, doar Justiția noastră „imparțială” a decis clar asta, iar DNA-ul chiar nu vede nici o problemă…
   Vi se pare, doar, dacă chiar credeți că că salariile, Pensiile Speciale, pensionările anticipate, cumularea salariilor LA STAT împreună cu pensiile megalitice, cât și multe alte favoruri OFERITE DIN GREU DE CĂTRE PNL, CELOR DIN Justiție sau DNA, ar avea vreo importanță sau vreo influență în ACEST FEL DE DECIZII (de „albire” a unor infracțiuni evidente și pt. un idiot) …
   Doar vi se pare dacă credeți asta…!
   .
   De fapt TOATĂ LUMEA ESTE CÂT SE POATE DE CORECTĂ, 😎
   .
   Și doar, cu totul întâmplător a ajuns acel teren la un membru de vârf sl PNL, ca să construiască HIDOȘENIA AIA MULT-PREA-ÎNALTĂ pt regimul de înalțime din zonâ, și înghesuită ca dracu într-o zonă și așa suficient de populată.
   .
   PS:
   – Și vă mai băteați joc de Ceaușescu că, cică, cartierele construite de el ar fi fost „ghetouri”.
   Păi, fraților, cartierele alea sunt extra-aerisite, cu spații de parcare, zone verzi și alte utilități, pe lângă „modernismele” aste mega-înghesuite, cu o mulțime de apartamente și utilități la minimum.
   Erau așa de „aerisite” că tot mai apare câte un „isteț” care pe ZONELE VERZI CARE PUTEA FI PARCURI sau LOCURI DE JOACĂ , mai înghesuiește câte un „cocostârc de beton”.
   Dar astea sunt moderne și, CULMEA, „iubitorii de natură” nu se mai simt SUFOCAȚI de ele, ci doar de fireasca toaletare a copacilor …😲
   .
   Așa că, dragi concetățeni, păstrați în continuare aceeași clasă politică care, după cum vedeți, se îngrijește din greu de viața voastră…
   Sau, totuși, de a lor…?!🤔

   +46 voturi
   +1
   -1
  2. Vir sa distrugă o zona verde cu câțiva copaci și arbuști și cu spatii de parcare pentru cei din zona și înlocuiesc cu construcții și betoane. Va fi cam nasol când cei de la blocuri se vor trezi ca nu mai au loc pt mașini. O înghesuială care nu respecta legea. Ce înseamnă minim 15% spatii verzi? Maxim cât? Și asa Aradul e deficitar la acest capitol. Încă mai sunt copaci de tăiat și petece de iarba nebetonate. Verificați ce scrie în legislatie pe tema asta.

   +8 voturi
   +1
   -1
  3. Pai ce vreți, nu este deviza liberala : Pentru noi insine ? Aveți ce ați votat. Se vorbește în piață ca de fapt afacerea este a demolatorului Aradului,căci junele Pasca e sărac lipit în comparație cu profesorul și stăpânul sau. Iar banii se spală cu grija și cu oameni de încredere. Desigur,ăstea sunt vorbele invidiosilor,nimic nu e real.

   +20 voturi
   +1
   -1
  4. Cu f. mulți ani în urmă s-a vorbit ca pe lângă Sala Polivalentă și Bazinul Delfinul se construiește un HOTEL SPORTIV. Nimic mai normal. Totul ptr. tineretul, care face s p o r t.
   Dar politica este ca tinerii, decât să facă sport mai bine să caute droguri pe la colțuri.

   +3 voturi
   +1
   -1
  5. Acest pasca este creația lui Falcă. Pus de el la Ministerul justiției, fostul lui avocat. Este un (cenzurat de redacție). Tot ce se întâmplă rău în oraș e opera împăratului. Nu prea am speranțe că ne vom scăpa de aceasta mafie falkonista

   +7 voturi
   +1
   -1
  6. Anti N'drangheta di Citta Arad & Famiglia Meszar

   Ne mirăm de ce se depopulează Aradul .Pentru simplul fapt că și astfel de combinații au efectul picăturii chinezești.Viața este tot mai gri în urbea noastră,din cauza acestei clase politice de tip mafiot.Parcă-i văd pe unii nostalgici fredonând versurile lui Trio Grigoriu:”Zeci de blocuri
   Rad in soare argintii
   Zeci de blocuri
   In zori de zi
   Suie agale
   Pe albastrele carari
   Macarale suie in zari
   Neincetat pana-nserat”

   +2 voturi
   +1
   -1
  7. mafie…statul bine crescut a lui iohanis…daca ar fi un razboi oare cati ar iesi sa il apere pe pasca sau pe falca cu pusca in mana?eu cred ca vor fi primi jerrfiti😀😀acum serios nu mai e nici o speranta somnul aradenilor dezvolta pocainta…falsa!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.