Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. România intră în zona roșie

  de Special Arad | 1 octombrie 2021, 8:01 AM | Naţional

  0

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 77 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

  Modificări survenite:
  – în zona *roșie* au intrat: România, Republica Moldova, Armenia, Bulgaria, Belarus și Groenlanda;
  -în zona *galbenă* au intrat:
  din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Austria, Elveția, Gibraltar, Iran, Maldive și Bahamas;
  din zona verde, în urma creșterii incidenței:Ucraina, Insulele Feroe și Leshoto;
  -în zona *verde* au intrat: Olanda, Germania, Franța, San Marino, Liechtenstein, Vietnam, Puerto Rico, Sri Lanka, Honduras, Kosovo și Capul Verde.

  De asemenea, se modifică HCNSU 43 din 01.07.2021 prin includerea *excepției de la măsura carantinei* pentru conducătorii autovehiculelor de transport marfă precum si cei care asigură transport de persoane, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în condițiile deplasării în scop profesional.

  View Fullscreen

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.