Liga Scriitorilor a celebrat un an de existență, de Sânziene, la Librăria Scienta

  de Raluca Medeleanu | 25 iunie 2015, 10:03 AM | Cultură

  0

  Ieri după-masă, librăria Scienta a fost locul ales de Liga Scriitorilor din România, filiala Arad, pentru a celebra un an de la înființare. Evenimentul a fost dublu-tematic, cu acest prilej aducându-se în lumina reflectoarelor și Sărbătoarea Sânzienelor.  Printre invitați au fost și copiii de la Asociația „Magia Cuvântului”, care au încântat privirile celor prezenți purtând straie tradiționale. Și pentru că nu putem spune Sânziene fără flori, doamnele au purtat pe cap cununi florale împletite.

  Micuții patrioți au ascultat fascinați poveștile și poeziile citite de membrii Ligii Scriitorilor, Ardelean Ioan Alexandru, Bace Toghiere și Nicolae Nicoară Horia, iar doamna Ardelean le-a răsplătit purtarea exemplară cu câte o felie de cozonac.

  Seara a fost asemenea unei călătorii în sufletul arhaic românesc, scriitorii amintindu-ne prin creațiile lor valorile cele mai de preț ale românilor, precum cinstea, bunătatea și omenia. Un moment de excepție al întâlnirii a fost citirea unei scrisori de către Bace Toghiere (vezi video) care, prin talentul său oratoric indubitabil, a emoționat auditoriul, dezvăluind gândurile și sentimentele de dor profund față de casă ale unui bărbat plecat în străinătate.

  Cei prezenți în librărie au avut parte și de o surpriză mai puțin așteptată, Lucia Bibarț, întemeietoarea Ligii Scriitorilor de la Arad, a cântat o superbă doină, astfel dovedind că pe lângă talentul ei poetic, mai este înzestrată și cu o voce superbă (vezi video).

  Liga Scriitorilor Români – filiala Arad – are ca scop promovarea de noi talente literare și atragerea, în deosebi, a cât mai multor tineri spre minunata lume a beletristicii.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.