joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Literatura, o „armă” împotriva suferinței – Lansarea cărții „Peripeții în lumea animalelor” a elevilor de la Șc. Gim. „Aurel Vlaicu”

  de Raluca Medeleanu | 6 aprilie 2015, 3:03 PM | Cultură | Video

  0

  Elevii claselor a III-a B și G din Școala Gimnazială „Aurel Vlaicu” Arad, ajutați de cadrele lor didactice, și-au unit forțele creatoare pentru a aduce la lumina zilei cartea „Peripeții în lumea animalelor”, a cărei lansare a avut loc astăzi la librăria Scienta.

  Motivul pentru care ei au ținut neapărat ca această carte să fie tipărită este unul nobil, deoarece prin fiecare exemplar vândut, se va adăuga o sumă de bani, care va fi donată unui număr de 10 familii nevoiașe. Așadar, un gest altruist din partea a 58 de suflete inocente și mărinimoase.

  Unul dintre cei care vor primi acest sprijin material a fost prezent în librărie și a mulțumit micuților scriitori pentru ceea ce au făcut, încurajându-i să-și continue pasiunea pentru lumea cărților, spunând că pentru el literatura este asemenea unui medicament.

  Cartea reprezintă o colecție de 58 de compuneri,  pe care elevii le-au scris (în română și în germană) din luna decembrie încoace și abordează diferite teme cu morală, toate folosindu-se de diferite specii de animale pe care le-au personificat.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.