luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Liga 4 – Același complex, Lipova pierde în fața tinerilor de la UTA II (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 28 septembrie 2015, 3:41 PM | Sport

  0

  Șoimii Lipova se pare că suferă de un complex în fața celor de la UTA II. În sezonul trecut, echipa lui Grad pierdea atât la Șiria – 1-4, cât și pe teren propriu, scor 1-2, în fața echipei antrenate de colegul și prietenul lui Grad din urmă cu două decenii, Dan Stupar.

  Lucrurile păreau că stau altfel în jocul de ieri. Lipova s-a întârit în vară cu jucători ca Bercu, Pașcu sau Radu Popa, în timp ce de la UTA II au plecat piese importante ca Gheorghiță, Cotoc, Leucuța sau Bulza. Chiar și jocul prestat de cele două formații arătau că Lipova e cea mai puternică, că „albaștrii” dictează în teren. Este adevărat că au profitat și de vânt prielnic, mingile degajate de tinerii lui Stupar abia trecând jumătatea terenului din această cauză.

  Șoimii nu și-au creat ocazii foarte mari la poarta lui Mara, dar puteau deschide scorul la o lovitură liberă executată de Sergiu Popa, deviată de zid. Mara a avut o intervenție foarte inspirată și a trimis în corner. Pericolul nu a dispărut și, mingea centrată de același Sergiu Popa din lovitură de colț a fost la câțiva milimetri să intre în poartă, traiectoria mingii fiind influențată foarte tare de vânt.

  În rest, echipa din Lipva a avut câteva situații favorabile, dar acestea nu s-au concretizat.

  Scorul aveau să-l deschidă jucătorii echipei UTA II. Michel Vlad a evitat „alunecarea” lui Calancea, l-a depășit în viteză pe Bercu și a centrat în mijlocul careului unde se afla micuțul Costin. Acesta, nemarcat, a marcat cu un șut din voleu care a făcut inutil plonjonul lui Trifoi: 1-0, minutul 38.

  S-a intrat la vestiare cu UTA II în avantaj, un avantaj venit împotriva cursului jocului, gruparea gazdă marcând practic la singura acțiune ofensivă din prima parte.

  După pauză ne așteptam ca cei de la UTA II să profite de avantajul venit de la natură: vântul. Încă din primele minute au trimis mingea în bara porții apărate de Trifoi. Apoi, arbitrul Tudor Jurcă a rupt echilibrul numeric. L-a eliminat pe Avram de la „șoimi” după o intervenție periculoasă la Moza. A fost un cartonaș roșu contestat de oaspeți, dar la care chiași banca tehnică a gazdelor s-a arătat surprinsă…

  Paradoxal, Lipova a început să joace mai bine deși era în inferioritate numerică și alerga contra vântului. După mai multe situații la poarta lui Mara, Lipova avea să egaleze în minutul 66. Radu Popa a pătruns în careu și Tănase a avut o intrare imprudentă, agâțând piciorul atacantului. Penalty-ul a fost executat de Flavius Pavel și scorul a devenit 1-1.

  A urmat un joc foarte fragmentat, cu multe faulturi la mijlocul terenului, multe dintre ele sancționate cu avertisment de „centralul” Jurcă. Părea că asistăm la o remiză între cele două echipe. În minutul 86 însă, Michel Vlad a făcut diferența. Micuțul atacant al echipei UTA II a scăpat singur cu portarul Trifoi și a trimis mingea pelângă acesta stabilind scorul final, 2-1.  

  UTA II Șiria – Șoimii Lipova 2-1 (1-0)

  Costin 38, Michel Vlad 86 / Flavius Pavel – 66-11m

  UTA II: Mara – Moza, Erich Wild, Petrache (Al. Lazăr), Suslak – Aldan (Murakami Gentaro), Tănase, Dobrean, Costin – Micel Vlad, Adrian Petre (Denis Laza).

  Antrenor: Dan Stupar

  Șoimii: Trifoi – Bercu, Calancea, Pașcu, Moisă – Cati, Sergiu Popa, Avram – Ghergar, Radu Popa, Flavius Pavel (Balint).

  Eliminat: Avram 55

  Arbitri: Tudor Jurcă – Emil Cristea – Mihai Aniculăesei

  Observatori: Dan Ologeanu jr – Romulus Babău

  LIGA 4 – ETAPA 5

  liga4 et5

  liga 4 et5 cl

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.