Lia Faur relansează volumul „Piele de împrumut” în cadrul unei dezbateri despre sensibilitate și emoție, pe cale sa ne părăsească

  de Special Arad | 17 decembrie 2018, 8:26 PM | Cultură

  0

  Volumul scriitoarei Lia Faur, „Piele de împrumut” – ediția a II-a, revizuită, tipărită la Editura Brumar, a fost lansat în acest an la Târgul de carte Gaudeamus din București, după ce prima ediție a volumului a apărut la Editura Vinea (București, 2009). La Arad, cartea va beneficia de o lansare atipică, în Sala Centenar a Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol”, marți, 18 decembrie, de la ora 18.

  Va fi o lansare-dezbatere despre următoarele teme: Legea 770 din 1966 (care interzicea tuturor femeilor să întrerupă sarcina, cu câteva exceptii: dacă punea în pericol viața femeii, dacă unul dintre părinți suferea de o boala transmisibilă ereditar sau dacă mama prezenta invalidităti grave, dacă femeia avea peste 45 de ani sau născuse deja patru copii, și dacă sarcina era urmarea unui viol sau incest), lipsa educației sexuale în școală și familie, lipsa unor măsuri feministe, nevoia de exprimare liberă a presei, necesitatea emoției în zilele noastre.

  La dezbatere vor participa jurnaliștii arădeni Lucia Bibarț, Corina Huțan, Raluca Medeleanu, [email protected], Iza Pal, Basil Mureșan și Vasile Zărăndan.

  Moderatoare: Simina Dragoș, studentă la Universitatea Cambridge, Anglia.

  Organizator: Editura Brumar, PENclub România
  Partener: Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol”

  „Piele de împrumut” este o carte a nevoii de a vorbi despre fiice, despre copiii cuprinși în experimentele indezirabile ale mamelor, despre descoperirea trupului feminin într-o epocă (anii ’70-’80) în care informațiile erau tabú în multe familii, și despre durerea de a vedea cum trupul tău dulce și parfumat de copil poate deveni la adolescență doar o bucată de carne bună de luat în posesie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.