Lexus nu va produce maşini în China de teama problemelor de calitate

  de Special Arad | 6 mai 2014, 12:15 AM | Auto

  0

  Lexus nu va produce maşini în China pentru a-şi creşte vânzările, anunţă Tokuo Fukuichi, şeful mărcii japoneze. Constructorul vrea să evite eventualele probleme de calitate legate de piaţa respectivă, scrie AutoMarket.

  Lexus nu va deschide o fabrică în China, anunţă Reuters citând CEO-ul mărcii japoneze. Deşi China este cea de-a doua piaţă pentru Lexus în materie de volume, constructorul japonez nu vrea să deschidă o fabrică pentru a deservi cea mai mare piaţă auto din lume de teama că nivelul de calitate furnizat nu va fi suficient de ridicat. Aşadar, cei de la Lexus s-au angajat să asigure în continuare modele produse în principal în Japonia pentru toate pieţele, în ciuda taxelor ridicate de import aplicate în China.

  Pe piaţa din China, Lexus vinde de cinci ori mai puţin decât BMW şi de şapte ori mai puţin decât Audi, constructori care au uzine în ţara respectivă în vederea evitării taxelor specifice aplicate modelelor de import. Cei de la Lexus îşi produc majoritatea maşinilor în Japonia, dar au şi o fabrică în Canada şi plănuiesc inaugurarea unei uzine în Statele Unite ale Americii. Reprezentanţii constructorului japonez îşi motivează decizia spunând că sunt o marcă tânără, lansată în 1989, şi că nu au acelaşi renume precum rivalii de la Audi, BMW sau Mercedes-Benz, după cum explică Tokuo Fukuichi, CEO-ul Lexus şi Senior Managing Officer la Toyota.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.