duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Legea numirii și demiterii șefului DGPI cu avizul CSAT, adoptată de Parlament

  de - | 23 mai 2023, 12:31 PM | Politikos

  0

  Camera Deputaților a adoptat, marți, în calitate de for decizional, un proiect de lege care prevede că numirea și demiterea din funcţie a șefului DGIPI, serviciul de informații al MAI, să fie făcută cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării, potrivit stiripesurse.ro.

  Legea adoptată modifică și completează OUG nr.76/2016 astfel:

  – „Directorul general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă este numit şi eliberat din funcţie de către ministrul afacerilor interne. Numirea și eliberarea din funcţie se fac cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”

  – „În situația în care directorul general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă aflat în funcție nu deține avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Ministerul Afacerilor Interne solicită emiterea acestuia în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi”

  Legea merge la șeful statului, pentru promulgare.

  Începând cu 21 septembrie 2021, actualul director general al Direcției Generale de Protecție Internă a MAI este general maior Tiberiu – Silviu Dumitrache.

  Sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.