Legea junglei pentru afișele de pe cilindrii stradali din Arad. Chiar nimeni nu intervine?

  de Raluca Medeleanu | 11 februarie 2021, 10:18 AM | Recomandările editorilor | Strada

  4

  Cilindrii de afișaj de pe Bulevardul Revoluției sunt un element care, deși pare banal, contribuie mult la aspectul general al centrului, iar eforturile de a îi păstra ordonați par nule.

  În alte orașe, astfel de cilindri sunt închiși cu plexiglas sau plastic dur, astfel că afișele sunt ferite de intemperii și schimbate de fiecare dată când subiectul pe care îl prezintă nu mai este de actualitate. La Arad, chiar dacă nu au astfel de dotări, nu considerăm că ar fi un efort supraomenesc ca măcar afișele lipite pe ei să fie selectate cu cap. Din păcate însă, Serviciul Disciplină în Contrucții și Afișaj Stradal, din cadrul Poliției Locale, pare să se lupte cu morile de vânt, astfel că apar situații în care afișele se suprapun unul peste altul într-un asemenea număr încât deja par 3D.

  Pentru alte spații din oraș care erau „magnet” pentru afișe, o asociație a fost cea care a găsit o soluție de compromis: stația de tramvai de la Dacia a fost acoperită cu artă stradală, iar spațiile goale de la fosta cofetărie Casata au fost ascunse de un banner imens care arată imagini cu Aradul de odinioară, astfel că – deocamdată – lumea nu mai lipește nimic acolo.

  În schimb, despre acești cilindri de afișaj…chiar dacă Primăria a dispus revopsirea acestora în 2019, de atunci nu am mai văzut nicio măsură suplimentară de îngrijire. Și așa, iată, avem încă o situație minoră care urâțește aspectul și așa neîngrijit al Bulevardului central – loc care ar trebui să fie cartea de vizită a orașului.

  Stăm și ne întrebăm, nu pot fi acești stâlpi administrați mai cu cap, dați poate în concesiune cuiva, care să îi îngrijească și să gestioneze zilnic reclamele care apar pe ei?

  Cilindru de afișaj din Timișoara:

  Cilindru de afișaj în 2019, la Arad:

  Cilindru de afișaj, acum, la Arad:

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.