miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Legea care permite medicilor de familie să ofere consultații în mai multe localități, semnată de președintele Iohannis

  de - | 31 octombrie 2023, 12:04 PM | Administraţie

  1

  Președintele Klaus Iohannis a semnat legea care le permite medicilor de familie să își transforme cabinetele în ”unitate sanitară de utilitate publică”.

  • Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății (PL-x 389/06.06.2023);

  Schimbarea statutului le va permite medicilor să își facă puncte de lucru la alte cabinete, în așa fel încât, dacă asigură o normă de minim 10 de ore pe săptămână, pot oferi consultații în mai multe localități.

  Această lege ajută în special mediul rural, fiind multe localități unde nu există medici.

  Conform datelor furnizate de Federaţia Patronatelor Medicilor de Familie, conform cărora 328 de comune din România nu au niciun medic de familie, 559.611 de locuitori din România nu au nici un medic de familie în comuna în care locuiesc, în timp ce doar 1.496 de localităţi din România (47%) au suficienţi medici de familie, notează stiripesurse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.