Update 3Laura Crișan, „capra ispășitoare” din dosarul fostului vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Iacob Bupte, a fost prinsă. Vezi unde se ascundea…

  de Lucian Valeriu | 4 februarie 2016, 3:35 PM | Investigaţii | Recomandările editorilor | Topic special

  29

  UPDATE 3 – BREAKING NEWS (4 februarie, 2016): Laura Crișan, „capra ispășitoare” din dosarul fostului vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Iacob Bupte, a fost prinsă. Vezi unde se ascundea…  

  La 7 luni după ce a fost condamnată definitiv de o instanță a Curții de Apel Timișoara la 6 ani și 10 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune… cu banii Bisericii administrați de fostul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, Iacob Bupte, Laura Crișan a fost prinsă în această dimineață de polițiștii de la Investigații Criminale.

  Comunicat IPJ Arad:
  „În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii.
  Mandatul a fost emis la data de 23 iunie 2015, de magistraţii Tribunalului Arad, pe numele unei femei de 31 de ani, din Arad, urmărită naţional, care are de ispăşit o pedeapsă de 6 ani şi 10 luni cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
  Femeia a fost încarcerată în Penitenciarul Arad.”

  Conform informațiilor obținute de Special Arad, la momentul când i-au spart polițiștii ușa, Laura Crișan stătea ascunsă într-un dulap, într-un apartament din Micălaca situat în apropiere de noul Lidl.


   

  TITLUL principal (8 mai, 2015): Explozie în Arhiepiscopia Aradului! E aproape sigur: fostul vicar Bupte – din martor, inculpat în dosarul în care nu poate justifica 140.000 de euro!

  Iacob Bupte – fostul vicar al Arhiepiscopiei Aradului – a fost, până astăzi, martor în Dosarul nr. 850/108/2014, în care Crișan Laura Adina este condamnată pentru înșelăciune la pedeapsa de 8 ani. La Curtea de Apel Timișoara a avut loc confruntarea dintre cei doi, iar din declarațiile – majoritatea contradictorii – pe care cei doi le-au dat în fața instanței rezultă, clar, că fostul vicar al Arhiepiscopiei Aradului nu poate justifica de unde a avut 140.000 euro de dat, „fără acte și fără semnătură” inculpatei deja condamnate.

  Special Arad a fost la proces și vă va prezenta, mâine, ce a putut debita… Vă suscităm atenția doar cu un scurt dialog:

  Președintele de Instanță / Judecător: „Dacă tot insistați pe calitatea de preot… părinte… cum ziceți dumneavoastră… nu aveați lucruri mai importante de făcut în Biserică decât de dat bani împrumut?…”

  Iacob Bupte: „O cunoșteam de mică… îi cunoșteam părinții…”.

  Știm ce se află în spatele banilor și știm și unde e înregistrarea care va demonstra tot… așa că merită să urmăriți subiectul.

  Toți avocații părților prezente  au cerut Instanței casarea dosarului și trimiterea lui spre rejudecare, cu reînoirea declarațiilor, întrucât prima anchetă efectuată de DIICOT nu a reușit să documenteze proveniența banilor. Discutăm aici despre un extras de cont validând suma de 690.000 de Euro și de o înregistrare audio în care „popa Bupte” țipa în Biserică: „O să îi primească pe toți – inclusiv Fufezan!”


   

  UPDATE: CONFRUNTAREA: Păcatele mărturisite puțin spre deloc ale unui preot care a compromis demnitatea Bisericii (reportaj din ședință)

  28 mai, 2015 – ora 10 – Curtea de Apel Tmișoara – Cauza 14 – Dosar nr. 850/108/2014 – Instanța este compusă din 2 judecători și  procurorul – reprezentant al Ministerului Public. Părți: Crisan Laura Adina Apelant inculpat; Intimați – părți vătămate: Dihel Elena , Craciun Felician, Dihel Claudiu,Fufezan Dorel Panfil, Fufezan Vlad – cu toții, prezenți și asistați de avocați. Iacob Bupte – martor – confruntându-se cu inculpata condamnată la 8 ani de închisoare de Judecătoria Arad(aici, sentința).

  O fătuță încă bunicică, dar cu 8 ani de pârnaie în față versus un „părinte”, cu tot atâția saci de păcate în spate

  Înainte de a-i chema pe „ai noștri” în fața Bibliei, microfonului și, implicit, Justiției, doamnele judecătoare au înșirat niște găinării regionale… 13 spețe… unu și-o amenințat vecina (adică i-o zis că mai bine murea ea decât bărbatu-so)… un Cutare versus Spitalul Orășenesc Moldova Nouă… după aia ceva țigan mai negru ca smoala care habar n-avea ce caută acolo… cred că o venit să vândă ciotârne… după aia un interlopaș de Reșița care cu permisul românesc fals ducea oameni pe nașpa din Ungaria în Norvegia… nahh… julituri ale societății.
  Fufezanii comentau șușotind că „bă, da chiar ne-or dus aiurea… am înțeles că nici nu ne audiază.” Plin de paznici… cu sau fără uniformă. Avocatul Cosmin Codrean o păzea pe Laura Crișan ca un bodyguard și amant juridic… să n-o atingă cineva nici c-o privire. Farcaș pe Fufezani nu era cazul… că veniseră acolo chiar numai cu auzitul și-mpăcatul cu soarta. Pe Bupte îl păzea unu… dar nu prea păreau din același scenariu cei doi… Bupte nu se prea lăsa păzit – ăsta nu prea avea chef să-l păzească.
  M-am așezat fix în spatele lui Bupte.
  Vreme de mai bine de o oră, i-am filat din toate unghiurile pumnul care strângea șezutul băncii din lemn. Am vrut să-i fac și niște poze „artistice”, dar judecătoarele trimiseseră, de cum am intrat, un paznic în uniformă care să stea cu ochii pe tot ce poate fotografia…
  Nu-i nimic… să scrii și să desenezi e voie.Am desenat și am calculat saci de păcate în spatele lui Bupte. Vreo 8 numai pe speța asta. Câți ani are de făcut fata… încă bună de multe chestii, chiar  pozitive… degeaba.
  Judecătoarea l-a întrebat pe martorul Bupte dacă crede în Dumnezeu. Bupte numai că n-a pufăit „Cum dreaq nu?… Doară-s preot!” Judecătoarea l-a admonestat că „aici nimeni nu-i preot! – sunteți martor și trebuie să răspundeți la întrebările instanței sub prestare de jurământ. Jurați cu mâna pe Biblie!” Bupte o zis, cu gura lui, „Așa să-mi ajute Dumnezeu!” – cu gura lui o zis-o… fiind în asentimentul sălii singura dată, pe tot parcursul confruntării…

  „Desenul” confruntării

  Judecător: Ați făcut afirmația că ați împrumutat inculpata cu suma de 140.000 de Euro. De ce și cum ați împrumutat-o?”
  Iacob Bupte: Având în vedere existența unei bune relații de familie dintre noi, domnișoara Laura a venit la mine să îmi spună că între ea și viitorul soț a intervenit o problemă legată de bani. Tatăl viitorului soț avea de plătit 50.000 de Euro pentru un transport din Germania. Am luat acei bani de la cineva care nu mi-a cerut dobândă și garanții (…) După aceea, a venit la mine cu tot felul de justificări și cereri de amânare… dar în cursul anului 2011 i-am mai dat restul de 90.000 în tranșe de 20.000…”
  Judecător: Cum îl cheamă pe socrul la care au ajuns banii?
  Iacob Bupte: Nu mai știu… Muller Mihai, cred că… mi s-a spus că în 2-3 săptămâni ni se dau banii, cei 50.000…
  Judecător: Și cum, dacă ați văzut că nu vă dă banii, i-ați mai împrumutat încă 50.000?!
  Iacob Bupte: Banii i-am luat din 6-7 părți… am vândut un apartament.
  Laura Crișan: Părinte...
  Judecător: Nu este niciun părinte aici – este martorul Bupte Iacob… vă repet!
  Laura Crișan: Martorul Bupte Iacob nu mi-a împrumutat acea sumă și nu am avut niciun iubit sau socru pe nume Muller. Bupte nu mai putea împrumuta, deoarece mai împumutase, anterior, acei bani.
  Iacob Bupte: Dacă eu aduc documente de la poștă prin care demonstrez că Imre Elisabeta mi-a trimis 10.000 de Euro?…
  Laura Crișan: Mi-a trimis 4.500 de Euro prin Imre Elisabeta din Deva, pentru că era plecat acolo cu corul Bisericii Micălaca Veche – bani pe care i-am dat ginerelui său, Bupte Mircea.
  Iacob Bupte: A venit la mine cu cuțitul… a zis că se sinucide, că se aruncă în Mureș… abia am scăpat-o! Acum neagă…

  690.000 de Euro – un extras de cont de la BCR pe care banca îl renegă, dar Instanța nu vrea să-l expertizeze!

  Haideți să ne scoatem reciproc din ceață… Ca să primești și să dai împrumut, să faci afaceri cu bani mulți odată, să cumperi și să vinzi mașini, să câștigi din tranzacții, camătă și alte șmecherii, trebuie să îi prezinți creditorului ceva. „Ceva”-ul ăsta era, în acest caz, un misteros extras de cont, anexat, desigur, la dosar, în care se atestă că pe mâna Laurei Crișan se aflau 690.000 de Euro.
  Care era sursa acelor bani? Este sau nu este fals acesl extras?
  Să lăsăm pe mai târziu răspunsurile la aceste întrebări.
  Iacob Bupte: I-am zis așa: „Dacă nu îmi faci dovada că ai banii, eu mă duc la Poliție!” Persoanele de la care am împrumutat bani, mă tot presauLa mine în birou, la Episcopie, mi-a arătat extrasul – eu l-am pus la fax, cât a fost ea la toaletă, și i-am făcut o copie.
  Laura Crișan: Suma de 50.000 de Euro a luat-o de la o persoană cu farmacie. Audi-ul a fost cumpărat de la Necșa Cosmin cu banii de la martorul Bupte și dus spre revânzare la Petroșani…
  Iacob Bupte: Vă rog să aveți în vedere că sunt dependent de insulină

  Judecător: Dar erați și când ați dat banii, nu?…
  Iacob Bupte: 50.000 am mai luat de la Fufezan… dar nu m-am stresat să-i restitui, pentru că aveam bani de primit de la ea…
  Judecător: Înțeleg că există o înregistrare…
  Iacob Bupte: Înregistrarea la care se face referire, în care eu aș fi recunoscut că am solicitat inculpatei să ia bani împrumut în numele meu este contrafăcută!
  Laura Crișan: Eram la Biserică și am avut la mine telefonul lui Vlad Fufezan. De pe acel telefon mi-a zis: „Îi dau banii și la Fufezan și la toți, numai pleacă de aici!” Era joia paștelui, 2012. Pe acel telefon s-a înregistrat convorbirea. I-am dat, imediat după aceea, telefonul înapoi lui Vlad Fufezan – așa că nu aveam cum să falsific înregistrarea!
  Instanța: Martor Bupte, care este motivul din care nu v-ați constituit parte civilă în acest proces? De ce nu ați solicitat restituirea celor 140.000 de Euro?
  Iacob Bupte: 1. O mașină mi-a tăiat calea, în timp ce mă întorceam de la Deva; 2. Mi s-a organizat un flagrant; 3. Am fost agresat fizic. Am preferat să uit de datorie, în urma unei discuții cu familia.
  Instanța: Nu am lămurit încă proveniența restului banilor…
  Iacob Bupte: Am vândut două apartamente, cu 80.000, iar copiii au vândut două case în Semlac – pot face dovada.
  Instanța: Nu vi se pare că la profesia pe care o aveți… pe care o tot invocați, trebuia să aveți alte preocupări față de cele din dosar?
  Iacob Bupte: Consider că am făcut ceva moral, că am ajutat un enoriaș…
  Laura Crișan: Știa domnul Bupte că nu mai lucrez. Venea la noi în casă… etc. Precizez că din vânzarea celor două apartamente pe care zice că le-a vândut, și-a cumpărat alte două case la Vladimirescu… Doar eu l-am însoțit la Deva, când am fost după marmură.

  Avocata lui Dihel Elena a solicitat descărcarea înregistrării la care s-a făcut referire de pe suport electronic pe hârtie. Avocatul Codrean a cerut readministrarea probelor, reaudierea tuturor martorilor, expertizarea actelor și pe cea a înregistrării. A solicitat, de asemenea, expertizarea extrasului de cont – cel cu 690.000 de Euro.
  Avocatul Valentin Farcaș: Inculpata l-a convins pe clientul meu, Fufezan, și pe restul, de bonitatea sa prin prezentarea acelui extras de cont. Mai există un asemenea document – cele două documente au convins creditorii…
  Procuror: Banca spune în scris că inculpata nu deține niciun cont la banca respectivă, concluzionând că acel extras este fals.

  Mențiune foarte importantă: înregistrările audio  au fost fost depuse la dosar câtă vreme acesta era la DIICOT Arad, cu Bupte în calitate de învinuit, reclamat de Fufezan. Ulterior… au dispărut. S-ar afla, conform a ceea ce s-a dezvăluit în instanță, la polițistul Ciucu Fabian – care a făcut parte din echipa de anchetatori a procurorului Dan Ilarie – care nu a putut să documenteze, nici el, proveniența banilor. De asmenenea, nici în dosarul DIICO și nici în acesta nu s-a lămurit implicarea Elisabetei Imre – un personaj enigmatic… probabil, „cheia” întregii afaceri, care se ocupă… mediază între instituții care dau și care primesc fonduri europene.

  Din toate estimările noastre și din feed-backul pe care l-am împărțit cu avocații, dosarul nu se va casa și nu va fi trimis spre rejudecare la Arad. Nici cauza lui Iacob Bupte nu se va disjunge – pentru că, în conformitate cu Noul Cod Penal, nu mai există nici practica disjungerii, nici cea a casării. Pentru doamnele judecătoare, această speță pare „împachetată”… nici nu e foarte interesantă… așa încât e foarte probabil ca pe 10 iunie, când instanța se va pronunța oficial, pedeapsa Laurei Crișan să rămână la fel…

  Cu Bupte, însă, nu s-a terminat.

  …………………………………………………………………………..

  Când am ieșit și i-am luat unghiul (pe care-l calculasem parcă anume pentru el), mi-a scos limba… dacă vă uitați cu puțină atenție.
  Un fel de „v-am tras-o, bă, fraierilor!” – cum scoteam noi limba când eram mici și dădeam un gol în curtea școlii.


   

  UPDATE 2 (26 iunie, 2015): De domeniul literaturii: Condamnată în „Dosarul Bupte”, Laura Crișan a dispărut cu puțin înainte de emiterea mandatului! Apropiații ei cred că s-a sinucis…

  Prin sentință definitivă și investită cu titlu executoriu – respectiv eliberarea unui mandat de executare a pedepsei la penitenciar -, Crișan Laura Adina, țapul sau, mă rog, capra ispășitoare din „Dosarul Bupte” a fost condamnată la 6 ani și 10 luni de închisoare de o Instanță a Curții de Apel Timișoara – mai puțin cu doi ani decât în prima instanță. Sentința s-a pronunțat, fiind publicată și pe Portalul Instanțelor de Judecată, marți, 23 iunie – numai că, aproape concomitent cu redactarea actelor procedurale menite să ajungă la polițiștii care trebuie să pună în aplicare respectiva sentință, condamnata a dispărut de parcă ar fi înghițit-o pământul!

  Gestul a produs stupefacție totală în rândul apropiaților Laurei Crișan – și fiecare dintre aceștia cred că s-a sinucis. Polițiștii de la Investigații Criminale au dat-o în urmărire generală și, de aseară, este căutată oficial. Aparținătorii ei opinează că Laura Crișan și-a pus capăt zilelor din cauza datoriilor pe care le mai are de plătit familiei de polițiști Fufezan… deși sentința C.A.T. nu menționează nicăieri că aceasta ar mai avea de dat bani respectivelor „părți vătămate” – Fufezan Dorel Pamfil și Fufezan Vlad.
  Iată copia sentinței:  Instanța, „În temeiul art. 421 pct. alin.1 lit.b C.p.p respinge ca nefondat apelul declarat de partea civilă D E, împotriva sentinţei penale nr. 2947/19.12.2014 pronunţată de Judecătoria Arad. În temeiul art. 421 pct.2 lit.a C.p.p admite apelul declarat de inculpata C L A împotriva aceleiași sentinţe penale, pe care o desfiinţează și rejudecând: Reduce pedepsele aplicate inculpatei, după cum urmează : pentru săvârșirea infracţiunii de înșelăciune în dauna părţii vătămate B I, faptă prevăzută de art. 244 alin.1 C.p cu aplicarea art. 5 C.p și 38 alin.1 C.p de la 2 ani la 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracţiunilor de înșelăciune prev. de art. 244 alin.1 și 2 C.p cu aplicarea art. 5 Cp și art. 38 alin.1 C.p săvârșite în dauna părţilor vătămate F D Pa, F V, D C și C F de la patru pedepse de câte 3 ani și 4 luni închisoare la patru pedepse de câte 3 ani închisoare fiecare. În temeiul art. 39 alin.1 lit.b C.p aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 1/3 din ( 3 x 3 ani +2 ani + 6 luni ), adică 3 ani și 10 luni, inculpata urmând a executa pedeapsa finală de 6 ani și 10 luni închisoare. Obligă inculpata la plata sumei de 21.500 Euro către partea civilă DE și la plata sumei de 26.855 USD către partea civilă D C. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii. În temeiul art. 275 alin.2 C.p.p obligă partea civilă apelantă D E la plata sumei de 400 lei cheltuieli judiciare către stat, iar în temeiul art. 275 alin.3 C.p.p celelalte cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă.”

  „Dimpotrivă – Fufezanii sunt «pe plus» în această combinație” – ne-au dezvăluit surse apropiate anchetei.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Doamne ce intrebare ” De unde avea bani ? ”
   Din DONATII !!!
   Ca cica umbla Pr. Marcu cel pensionar dar care nu a parasit Casa Parohiala ca na ” este mostenirea lu tatsu ” sa ia niste Euro imprumut pentru o ” DONATIE ” dar cum nu gasi a vandut un Apartament.
   Da oare ” DONATIA ” nu era pt instalarea lui Marcel Marcu la Parohia Micalaca si totodata in Casa Parohiala ?

   +11 voturi
   +1
   -1
  2. Eee
   Da oare ce zice IPS Timotei despre ” SFATUITORUL Bupte ” , de prietenul sau de suflet ?
   Nici acum nu se trezeste IPS Timotei din ” somnolenta ” si sa se delimiteze de Bupte si de oameni lui ( VID, MADA si altii ).

   Dar oare ce zice IPS Timotei despre Pop Valer ( cel care a fost ridicat de D.N.A. ) , ( Pistru fiind nasul de cununie a baiatului lui Valer ) prin a caror ” inlesnire ” sau trafic de influenta l au propus prin luna Ianuarie pe Arhim. Cobzaru pentru functia de Episcop Vicar al Aradului ( Pop Valer viind prieten bun cu Cobzaru ) ?

   Dar oare cum va explica IPS Timotei acest articol saptamana viitoare cand metge la Sinodul BOR de la Bucuresti ?

   Ar fi bine ca IPS Timotei sa se trezeasca pana nu este prea tarziu !

   +12 voturi
   +1
   -1
  3. sa ne fereasca Dumnezeu de ratacirea ce se arata! Sa ne rugam pentru linistea Bisericii si a celor ce ocarmuiesc. Sa terminam odata cu dezbinarea. Indeajuns sa facut multa sminteala! E sfarsitul ….urat al unei generatii care….cu bune si rele a trecut ortodoxia prin comunism si sa adaptat prea usor la capitalism sa nu zicem afacerism …. Pacat .. Mare pacat dar poate apare si linistea

   +7 voturi
   +1
   -1
   • Atat timp cat astfel de ” exemplare ” conduc Biserica nu are cum sa nu fie sminteala si sa fie liniste !
    Iar trecerea prin comunis sa o lasam deoparte deoarece si atunci acesti ” asa zisi slujitori ” au turnat la securitate si au jecmanit Biserica .

    Ar trebui sa ii fie rusine la IPS Timotei ca sa inconjurat si sa lasat condus de astfel de personaje, ma mir cum de nu ii este rusine sa mai slujeasca si sa predice !

    +8 voturi
    +1
    -1
  4. Din cate se pare Vid nu mai este omul lui Bupte de multa vreme,dat fiind faptul ca a si incercat sa-l schimbe din functia de consilier.Mai nou oamenii lui Bupte sunt Iustin si protopoul de la Sebis,ca nu degeaba au stat la taifasuri 4 ore in biroul de audiente sapt.trecuta

   +10 voturi
   +1
   -1
  5. Probabil ca au discutat de trecerea popii de la Punisor la Chisindia,acolo unde va trebui sa castige lupta cu unul dintre pilosii Arhiepiscopiei si a Sultanului.O SARACUL PARINTE PROTA IARASI N-AI NOROC…SI NOI CARE CREDEAM CA MAI SCAPAM DE TAXE

   +9 voturi
   +1
   -1
  6. Nu inteleg ce legatura are Pistru cu cazul la care se face referire aici,cine-i Cobzaru si de unde pana unde sa fie interesat el de Bupte,Vid sau altii de prin Arhiepiscopie.Mai nou sa intelegem ca tot ceea ce se intampla pe la Biserica are leg.si cu politica.Pai cum sa nu aibe daca preotii,consilierii arhiepiscopiei si chiar seful cel mare sunt cei care se milogesc tot mereu la politicieni pt.a -i ajuta in diferite probleme,iar in ceea ce-l priveste pe Pistru probabil ca el a ajutat pe cei mai multi popi.

   +9 voturi
   +1
   -1
   • Pistru + Bupte = parteneri de afaceri
    Se zvoneste ca Nenea Pistru are ” dezlegare ” de la Bupte sa numeasca Preoti in Arhiepiscopia Aradului !
    De exemplu Preotul de la Sebis care se lauda in zona cu prietenul sau Pistru.
    Incercafile de al pune Protopop pe Pr de la Sebis.
    Tot Pr de la Sebis se lauda ca o sa puna Pistru Episcop Vicar pe Cobzaru si atunci o sa fie el pe cai mari.
    Si mai nou incercarile lui Pistru de al numi pe ( nepotu ) Pr. Mirel de la Parohia Tarmure la Parohia Munar .
    Nu cred ca Pistru poate face aceste presiuni daca nu ar avea acceptul lui Bupte.

    +1 voturi
    +1
    -1
    • Draga Ioane,tin sa-ti aduc la cunostinta faptul ca il cunosc destul de bine si pe Pr.de la Sebis,care intr-adevar e prieten cu domnul deputat Pistru,dar mai demult inainte ca domnul Pistru sa fie parlamentar,insa poti sta linistit atat tu cat si cel care te-a pus sa scrii aici ,ca Pr.de la Sebis nu isi doreste functii sau grade,dar oricum nu exista termeni de comparatie intre el si protopopul actual.

     +4 voturi
     +1
     -1
  7. Iustin e turnatorul Arhiepiscopiei ,el aduna informatii de pe la preotii participand la fel si fel de slujbe prin tot judetul,se linguseste pe langa cei mai guralivi si apoi vomita tot pe la ziarele de casa ale PSD

   +8 voturi
   +1
   -1
   • Ce va asteptati de la Iustin ?
    Iustin are ” vechime ” in ” turnator ” inca din timpul Facultati unde isi turna colegi la Profesori pentru ai merge lui bine si a se remarca.
    La Arhiepiscopie este ca si in filmele cu mafioti Consilieri se toarna unul pe altul .

    +7 voturi
    +1
    -1
  8. Mai nene,haideti sa va zic cum sta treaba si cu protopopul asta de Sebis,ca noi cei de la Prunisor n-avem nici o treaba cu popa,doar ca ne-a taxat mai rau ca Ponta.Pai stati sa va zic:avem taxa de cantaret(cand coana preotesa e angajata,are salar de la stat din care ar putea lasa si pt cei care nu sunt angajati ceva leuti ca doar ei fac treaba),sau acum daca tot a ajuns prota de ce nu face si el ca Beni sa-si umple parohia de posturi.ASTA NU E TOT:Avem taxa de iluminat,taxa de cimitir,taxa de incalzire,taxa de cult,deci numai taxe si taxulete.CONCLUZIA-BANII SE MAI SI CHITANTEAZA.

   +8 voturi
   +1
   -1
  9. Oricine ce ar zice si ce ar scrie ziarele,consilierii din vremea lui Bupte au stiut sa gestioneze mult mai bine problemele de la centru ,aveau diplomatie,tact si stiau cum sa minta frumos in fata popilor si popoii la randul lor in fata oamenilor.Acum toti se balacaresc unii pe altii prin ziare,care mai de care se inghesuie sa-i ia locul episcopului,dar nu vedem pe nici unul la o emisiune TV sa intre pe post si sa discute de ex.de importanta orei de religie sau a participarii copiilor la biserica ,numai il lasa pe ateul ala ce tot il invita Ghilea pe la emisiune,probabil pt.ca ai nostri preacuviosi nu vor sa mearga ca n-au timp ,deoarece isi pregatesc materiale pt.presa

   +4 voturi
   +1
   -1
  10. Daca tot veni vba de prota de la Sebis,am vrea sa stim cum si in ce calitate merge in controale pe la parohii preotul de la Joia Mare.Si mai vrem sa stim cand s-au ales membrii din consistoriul protopopesc ca nici unul dintre preoti sau alti angajati de la parohii nu stiu de asa ceva…in afara de cei care au fost alesi de protopop fara a se face alegeri corecte.Din cate se pare protopopiatul Sebis a devenit o firma privata in care nimeni nu are voie sa intre cand nu i se cere,iar in leg.cu alegerile cred ca asa proceda si Ceausescu,Iliescu si apoi Ponta.

   +4 voturi
   +1
   -1
  11. Bineinteles ca parintele nostru de la Sebis e prieten cu domnul deputat Pistru,cred ca majoritatea preotilor din zona sunt prieteni cu dom.dep.Pistru,cu Iotcu,cu toti politicienii care au ajutat bisericile,doar ca Domnul Pistru e prieten si cu noi cei de la Sebis credinciosi ai parohiei 1 si 2,cu cei din liga pensionarilor care il iubim foarte mult datorita faptului ca nu e un om mandru si intepat precum altii,care trec pe la noi doar atunci cand au nevoie de voturi.Iar in ceea ce-l priveste pe Popa nostru de la Sebis tinem sa-i multumim episcopului pt.ca ni l-a trimis,deoarece suntem foarte incantati de parintele Catalin.Un om bun,linistit ,cumsecade care sta si asculta pe toata lumea si care nu a venit la Sebis sa se imbogateasca,ci a venit sa fie in mijlocul si in slujba oamenilor

   +8 voturi
   +1
   -1
  12. Menirea unui deputat nu-i de a ajuta,, popi,, cu atât mai mult in modul in care o face, sa ajungă in parohii fara concurs… sugerandu-i Inaltului (ca sa fiu elegant)…cine si in ce parohie…
   SI nici menirea ,, popilor,, sa devină postaci de serviciu, in rest toata lumea cunoaste deja cum au ajuns actualii consilieri pe functie şi cât de statutar e fiecare… cert este ca ne,am ales cu un site al Arhiepiscopiei.. putin mov…

   0 voturi
   +1
   -1
  13. Pai da draga Cataline sau Iustine ca dumneata cred ca te semnezi astfel,daca voi consilierii a-ti sti ca un preot pensionat nu poate face schimb cu unul activ care mai e si protopop atunci nu ar trebui sa mearga deputatii sa va arate dosarele de pensioanare.Pistru a fost trimis acolo de sebisenii pe care ii reprezinta nu de altcineva asa cu gresit crezi tu cu protopopul tau iubit

   +9 voturi
   +1
   -1
   • Trecand peste faptul ca daca citeai printre randuri ai fi inteles ca n.am nimic in comun cu personajul amintit de tine, daca sebisenii ar fi fost bine informati ar fi stiut ca pentru parohia Sebis2 era obligatoriu de sustinut un concurs indiferent de numarul candidatilor (1…2..sau 100 ) si nicidecum crezute zvonurile “destept” plasate cum ca nimeni nu a avut curajul sa se prezinte la acel concurs…cat despre asemanarea Pistru-Bupte putem spune ca actioneaza dupa aceleasi principii :numirea de preoti dupa bunul plac folosindu.si functiile…

    +1 voturi
    +1
    -1
   • Cum ar fi ca toti cei care il cunosc pe Arhiepiscop sa mearga si sa ceara cate o Parohie pt prieteni lui ?
    Si referitor la ” Relatia si legaturile ” cu Bupte mai documenteazate !
    Intr un an de Sf. Pasti Fam. Pistru a donat la Biserica lui bupte sistemul de sonorizare.
    Pistru nu este asa de vinovat el a inceecat sa ii faca un bine unui prieten.
    Vinovatul cel mai mare este IPS Timotei care permite implicarea mirenilor in viata Biserici
    Daca IPS Timotei ar fi un Arhiepiscop care ar sti sa conduca o Eparhie ar conduceo nu s ar lasa condus de tot felul de ” trepadusi ” ( Bupte, Vid, Iustin si alti ca ei ) care in frunte cu Timotei au distrus Biserica Ortodoxa Aradeana !
    Mai sus aveti si dovada : De unde a avut Bupte acei bani, de unde a avut cele doua apartamente, de unde a avut bani pt cele doua vile ? !
    Oare din salarul de Preot Paroh de aproximativ 1.500 lei / luna si din salarul de Vicar Administrativ de aproximativ 3.500 lei / luna ? !
    Daca faci un calcul simplu iti poti da seama ca nu ai cum sa realizezi atatea, doar daca esti vriun ” magician ” .

    +1 voturi
    +1
    -1
  14. Daca esti asa bun cunoscator al legilor BOR poate stii ca in statut scrie ca Episcopul are dreptul sa numeasca un preot in parohie chiar si fara ca acesta sa mai dea concurs.Deci spunei la cel ce se crede bine informat sa se mai documenteze

   +7 voturi
   +1
   -1
   • Se vede ca nu prea intelegi limba romana .
    Arhiereul poate numi in orce Parohie Preoti Consilieri din Centrul Eparhial si daca se impune poate numi Preoti in Parohiile Misionare.
    Ceea ce nu cred ca este cazul aici.

    0 voturi
    +1
    -1
  15. O alta mizerie aruncată in spaţiu public cand se vrea acoperirea unor nereguli in numirile de preoti…poate un episcop să numească direct un preot dar,in anumite conditii ceea ce nu era cazul.Aceeasi explicatie s-a incercat şi la Ioja cand a fost numit la catedrala veche, iarasi fara nicio legătură …mai urmează să aflam ca a sunat Pf Daniel da si asta-i expirată …:-)))

   --1 voturi
   +1
   -1
  16. Da pai asa e in Arhiepiscopia Aradului ba suna Politicieni , ba suna Patriarhu Daniel
   Inca o data se vede incompetenta conduceri.
   Da oare nu suna Patriarhul Daniel sa il intrebe pe IPS Timotei de dezastrul din Eparhie.
   Sau sa il intrebe pe ce criterii a numit Consilieri din Centrul Eparhial sau unde sunt bnurile Arhiepiscopiei sau de Contractele de Inchiriere .

   +4 voturi
   +1
   -1

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.