sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Laszlo Balint, supărat, nu dezamăgit, a vorbit despre Petrolul-UTA și despre viitor: „Acum… și barajul este o variantă”

  de Alin Olteanu | 18 martie 2023, 10:00 AM | Sport | Topic special

  1

  Laszlo Balint, antrenorul Bătrânei Doamne, a fost extrem de critic, la final, la flash-interviuri, cu jucătorii săi. Antrenorul UTA a declarat în fața jurnaliștilor de la Digi Sport„Sunt foarte dezamăgit, chiar supărat, pentru că suntem într-o poveste fără sfârșit. Asta este povestea sezonului pentru UTA, indiferent cine a fost antrenor. Că a fost Poenaru sau că e Balint, tot timpul spunem că pierdem puncte nemeritat.

  Nu, merităm să le pierdem, pentru că dăm dovadă de inconstanță în foarte multe momente. Dăm dovadă de lipsă de concentrare în foarte multe momente și, din punctul meu de vedere, de superficialitate. Modul în care am luat golul, cum s-a desfășurat toată faza…Modul în care l-am lăsat pe Budescu să primească nestingherit, noi ne-am retras, nu l-a atacat nimeni…

  Modul în care ratăm acele ocazii, din doi metri dăm în portar, din șase metri dăm peste poartă, pentru mine sunt niște aspecte efectiv inexplicabile, nu pot să mi le explic. Nu se pune problema ca jucătorii să nu se înțeleagă la antrenamente, este vorba de inconstanță și aici fiecare trebuie să își răspundă la întrebarea asta, de ce apar astfel de momente?

  Pentru că sunt anumite greșeli individuale inexplicabile. Tot timpul stăm de vorbă, dar greșim mereu, indiferent că vorbim de defensivă sau de ofensivă. Ca  să fim corecți, Petrolul astăzi s-ar fi mulțumit cu un punct, am văzut strategia lor în ultimele minute, nu au mai încercat să atace.

  Au stat acolo, au încercat să închidă toate culoarele, deci, practic, aș putea spune că după minutul 80 o echipă care se mulțumea cu un punct a reușit să ne bată. Cum? Prin lipsa noastră de concentrare, prin lipsa noastră de responsabilitate, cel puțin în acea fază a golului primit.

  Mai mult decât atât, reacționăm, avem acea ocazie la un minut după ce repusesem mingea în joc, nu pot să îmi explic cum se poate rata de acolo”.

  Laszlo Balint: „Superficialitate totală”

  În ceea ce privește golul marcat de Petrolul în ultimele momente ale jocului, Balint a adăugat: „Vorbiți despre contraatac la golul lor? Tocmai că nu ne-au dat gol pe contraatac. Vâlceanu la faza aia a stat 6-7 secunde până să degajeze, Budescu primește mingea la jumătatea terenului, știam calitatea tehnică a lui Budescu, am vorbit, de aia spun că efectiv îmi este greu să înțeleg…

  Vorbim anumite lucruri, spunem că nu trebuie să îl lăsăm pe Budescu să primească mingea, să se întoarcă, să joace, în momentul în care e în teren și exact aia facem. Mie îmi este greu să înțeleg. Ce s-a întâmplat în ultimele 10 minute în defensivă -sau cel puțin la faza golului primit- mi s-a părut așa o superficialitate totală.

  Și la preluarea lui Budescu și la continuarea fazei… trebuie să clarificăm unele lucruri. O să fie două săptămâni foarte importante acum cu perioada de întrerupere, sunt câțiva jucători care pleacă la echipele naționale. E important să folosim foarte bine aceste două săptămâni, avem și un meci amical și ne revin și jucătorii accidentați, atât Marko Vukcevic, cât și Romario Benzar.

  Aly a fost o improvizație și, din păcate, randamentul lui ca fundaș dreapta nu e același ca pe postul de fundaș stânga”.

  Laszlo Balint: „Sunt mai mult decât dezamăgit, sunt supărat”

  „Toată lumea din vestiar trebuie să își tragă un semnal de alarmă foarte mare, pentru că am discutat ceva înainte de meci, am agreat ceva împreună și – din păcate – s-a văzut foarte puțin.

  De aceea spun, dăm dovadă de inconstanță și cam toată lumea de acolo din vestiar trebuie să bage capul în pământ și să sacrifice tot ce are în momentul acesta pentru meseria lui, în primul rând și în al doilea rând pentru acest club.

  Pentru că e cazul să înțeleagă odată pentru totdeauna toți jucătorii la ce club evoluează, ce tricou îmbracă. Asta implică responsabilitate, implică în fiecare moment al jocului, că e secunda unu, că este secunda minutului 100…

  Pentru că și astăzi am început meciul foarte prost, în primul minut a fost corner, în primele 12 minute am avut două galbene, de aia spun că sunt mai mult decât dezamăgit, sunt foarte supărat”, a mai afirmat antrenorul UTA.

  Marius Lăcătuș, circumspect cu privire la optimismul lui Balint

  La finalul interviului, Laszlo Balint a încheiat pe un ton optimist (pe care trebuie să precizăm că nu îl înțelegem, așa cum sublinia și Marius Lăcătuș în studiourile Digi Sport), dar s-a referit clar la barajul pentru rămânerea în Super Ligă: „Vom ieși din această situație, indiferent cum. Și barajul este o variantă, cu toate că noi nu ne gândim în acest moment la baraj.

  Dar astăzi, din păcate, am pierdut un meci pe care categoric nu meritam să îl pierdem. Poate nu meritam nici să îl câștigăm, dar modul în care am pierdut acel punct, modul în care am primit golul este foarte deranjant și supărător”. 

  Citește și: UTA s-a lovit singură la Ploiești. Pe ploieșteni i-au „lovit” norocul și neputința arădenilor. Scor final: Petrolul-UTA 1-0!

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.