La sugestia lui Putin, renumita emisiune „Noapte bună, copii” are o nouă mascotă: un tigru amur

  de Special Arad | 25 septembrie 2014, 11:45 AM | Internaţional

  0

  Una dintre cele mai vechi emisiuni televizate din Rusia şi fosta URSS, „Noapte bună, copii!” împlineşte 50 de ani. Cu acest prilej, producătorii au prezentat noua gazdă a emisiunii, un tigrişor de Amur. Personajul a fost sugerat chiar de preşedintele rus, Vladimir Putin.

  „Vreau să vă prezint prototipul viu al noului nostru personaj. Vă rog să-i uraţi bun venit. Acesta este noul nostru tigrişor. Este al nostru. E din Rusia”, a spus un oficial al companiei care a produce emisiunea.

  Potrivit producătorilor, căutarea noului candidat a durat mai mult de un an. Printre personajele propuse erau un lup, o maimuţă, o girafă şi un căluţ. În cele din urmă a fost acceptată ideea preşedintelui Vladimir Putin, cunoscut pentru dragostea sa faţă de animalele sălbatice. Noul personaj a fost numit “Mur”.

  10311052_705256002890780_3368174454196938903_n„Numele lui este Mur deoarece s-a născut în Amur, înţelegi? Credeam că vine din Africa. Nu, este al nostru. Este la fel ca noi şi ca băieţii şi fetele noastre”, spune gazda emisunii.

  Publika.md notează că tigrul de Amur trăieşte doar în Extremul Orient al Rusiei. Acest animal este pe cale de dispariţie din cauza vânării ilegale. Asta pentru că diferite organe ale tigrului sunt extrem de cautate în medicina tradiţională orientală. În prezent, populaţia tigrului de Amur a ajuns la câteva sute de exemplare.

  Sursa foto: The Moscow Times, The Real Russia, The Guardian

  Mur the tiger

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.