Tom și Jerry au oficial nume și prenume abia acum, după 81 ani

  de Special Arad | 26 November 2021, 3:48 PM | Pop Culture

  0

  Tom și Jerry nu mai au nevoie de nicio prezentare. Totuși, mulți s-au întrebat, de-a lungul anilor, care ar fi numele „de buletin” al celebrului motan și al șoricelului din desenele animate arhicunoscute. S-a aflat acum, după 81 ani.

  Seria de desene animate a fost creată în 1940 de William Hanna și Joseph Barbera pentru studiourile Metro-Goldwyn-Mayer. Timp de 17 ani, cuplul de animatori a lucrat aproape exclusiv la „Tom și Jerry”, regizând mai mult de 114 scurtmetraje de animație. În acea perioadă, desenele animate „Tom și Jerry” rulau în cinematografe, înaintea lungmetrajelor. Șapte episoade au câștigat chiar Premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de animație: „The Yankee Doodle Mouse” (1943), „Mouse Trouble” (1944), „Quiet Please!” (1945), „The Cat Concerto” (1946), „The Little Orphan” (1948), „The Two Mouseketeers” (1951) și „Johann Mouse” (1952).

  Episoadele „Tom & Jerry” au început să fie difuzate la televizor abia din anul 1965, pe postul american CBS, însă cu variante editate, în special prin înlocuirea proprietarei motanului Tom, „Mammy”, cu o femeie albă, cu accent irlandez. În 1986, întreaga filmografie Metro-Goldwyn-Mayer, până în acel an, a fost achiziționată de către compania Turner (ulterior fuzionată cu Warner Bros.), iar din anul 1992, „Tom & Jerry” a devenit unul dintre cele mai valoroase și longevive desene animate ale noului post TV, Cartoon Network.

  O nouă serie, „Tom și Jerry în New York”, a debutat în acest an, pe 1 iulie 2021, pe serviciul de streaming HBO Max.

  Momentul de cotitură în care s-a divulgat numele complet al lui Tom și al lui Jerry s-a întâmplat însă de curând, odată cu anunțarea lansării unui joc video marca Warner Bros. numit „MultiVersus”, în care vor putea fi puse față-n față personaje precum Batman, Wonder Woman, Superman, Bugs Bunny, Shaggy din „Scooby-Doo”, Arya Stark din „Game of Thrones”, Finn și Jake din „Adventure Time” și, nu în ultimul rând, Tom și Jerry…. iar în prezentarea celor doi din urmă, iată, aflăm că numele complet al lui Tom este Thomas Jasper Sr., iar al șoricelului, Gerald Jinx.

  Totuși, numele de familie pentru cele două personaje nu sunt neapărat noi. Motanul Tom a debutat în primul desen animat cu numele Jasper, iar creatorii Hanna și Barbera au vrut, înainte să se răzgândească, să-l numească Jinx pe Jerry.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.