vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Kövesi rămâne la conducerea DNA! Secția de procurori a CSM a dat aviz negativ cererii de revocare

  de - | 27 februarie 2018, 5:39 PM | Naţional

  3

  (foto: U.S. Embassy Romania / Wikipedia)

  Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat marți că a dat un aviz negativ propunerii ministrului Justiției de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, scrie Republica.ro.

  „Avizul CSM este unul negativ. Motivarea va fi una amplă, asumată, de ordin tehnic”, a anunțat CSM.

  Propunerea de revocare din funcție a procurorului șef al DNA a fost discutată marți de secţia pentru procurori a CSM. Ședința a fost presărată cu momente tensionate. La începutul ședinței a avut loc un schimb de replici între procurorul general Augustin Lazăr și ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe chestiuni de procedură a revocării.

  Laura Codruța Kövesi s-a apărat de acuzațiile pe care i le-a adus ministrul Justiției în raportul care stă la baza propunerii de revocare a șefei DNA. Procurorul șef al DNA a arătat că cele 20 de puncte prezentate joi de Tudorel Toader în raport conțin „motive nereale, nedovedite, netemeinice, unele sunt simple susțineri care nu se confirmă cu nimic din realitate”.

  La finalul întâlnirii ministrul Justiției a spus că dezbaterea privind managementul DNA va continua, indiferent ce va decide CSM, președintele și Curtea Constituțională, „dacă va fi sesizată pe conflict”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Probabil au ceva „schelete prin garderobă” anumite/ți stimabile/li din CSM. Iar dosărelele sunt în arhiva personală a Codruței.
   Este și motivul că ea a acceptat să meargă la audiere. Știa că oricare ar fi argumentele și indiferent că ele sunt pertinente sau nu, votul CSM-ului este doar unul singur. NEGATIV! Altfel procurorii DNA-ul îi va „halii”.

   De aici și declarația neamțului vizavi de raportul lui Tudorel. Știa că Revocarea nu trece de CSM.
   „… la o primă citire pe diagonală, a fost lipsit şi de temeinicie.” = fumigenă

   Să vedeți acum ce urmează. RĂZBUNAREA lui Kovesi … și implicit a Mafiei „opoziției”.

   --2 voturi
   +1
   -1
  2. CONSTITUȚIA ROMÂNIEI
   ART. 132
   Statutul procurorilor
   (1) Procurorii isi desfăsoară activitatea potrivit principiului legalitătii, al impartialitătii si al controlului
   ierarhic, sub autoritatea ministrului justitiei.
   (2) Functia de procuror este incompatibilă cu orice altă functie publică sau privată, cu exceptia functiilor
   didactice din invătămantul superior.

   Fost Președinte al CCR Ioan Vaida
   „Atunci cand s-a facut Constitutia asta, din care eu am scris o parte buna, s-au stabilit competentele legate. Aceste competente legate inseamna atunci cand un ministru propune ceva, iar presedintele nu face decat sa confirme, sa ii dea putere acelei decizii. In Romania nu s-a inteles ca in Constitutia noastra exista competente legate. Presedintele nu are ce sa faca in aceste chestiuni. La noi s-a inteles ca presedintele este un fel de Ceausescu, ori nu e asa. Presedintele trebuie sa tina seama de ce spune Guvernul, pentru ca Guvernul este emanatia poporului. Presedintele doar confirma numirea sau revocarea propusa de Parlament, de Guvern sau de ministru. In Constitutie se spune ca presedintele are o competenta delegata, legata de ceea ce i se spune. Oamenii trebuie sa inteleaga ca in acest moment presedintele Romaniei are obligatia de a o revoca din functie pe Laura Kovesi, asa cum a propus ministrul Justitiei. Este penibil faptul ca presedintele Romaniei se pronunta inainte de a citi Raportul”

   În consecință, toate aceste Fake-Newsusuri lansate de neamț și Rețeaua de penali cu „Protecție Kovesi” (dealde doctorul în comunicare falcă), nu sunt altceva de cât o propaganda jegoasă. Kovesi este istorie, dacă … și numai dacă se respectă Constituția și Legislația actuală.
   Deci acțiunea #rezist în favoarea lui Kovesi este susținută de o „armată de penali” și cetățeni analfabeți Constituțional.

   Încă odată să fie CLAR pentru tot norodul. Ce spune Constituția?
   „Procurorii isi desfăsoară activitatea potrivit principiului legalitătii, al impartialitătii si al CONTROLULUI IERARHIC, SUB AUTORITATEA MINISTRULUI JUSTIȚIEI.”
   Deci, … cine este ȘEFUL IERARHIC, conform Constituției a lui Kovesi?
   Ministrul Justiției.
   Ce a spus MJ?
   REVOCATĂ!

   Dacă vorbim de Stat de Drept, apăi să fie atunci STAT DE DREPT și în acest caz, Constituția este Biblia.
   Restul este doar manipulare și dezinformare!
   Dar cu toate astea clarificate, nu înseamnă că „Rețeaua” se dă bătută cu una cu două și nici că madam Kovesi, șomera, renunță cumva la RĂZBUNARE. Răfuiala v-a continua!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.