miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Se anunță manifestații masive în toată țara, după cererea de revocare a Laurei Codruța Kövesi. La Arad, protestul va fi duminică

  de Special Arad | 23 februarie 2018, 12:07 PM | Naţional | Știri Arad

  4

  Un protest faţă de propunerea ministrului Justiţiei Tudorel Toader de revocare din funcţie a şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) este anunţat pentru vineri seară în Piaţa Victoriei din Capitală. Manifestaţii au fost convocate pe Facebook şi pentru duminică, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară şi din diaspora.

  „Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kövesi. Vino în Piaţă să protestăm împotriva acestor decizii îndreptate împotriva luptei anticorupţie care încalcă angajamentele europene ale României şi demonstrează încă o dată că PSD nu a înţeles unul dintre principalele mesaje ale manifestanţilor din Piaţa Victoriei: Vrem Justiţie, NU Corupţie!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului, conform News.ro.

  Protestul de vineri seară din Piaţa Victoriei ar urma să înceapă în jurul orei 19.00.

  Manifestaţii pentru susţinerea DNA şi faţă de anunţul ministrului Justiţiei au fost anunţate pe Facebook şi pentru duminică, în Bucureşti, Cluj, Ploieşti şi în diaspora, sub sloganul „Tudorele, pleacă tu, cu hoţii tăi!”.

  La Arad, tot sub sloganul „Tudorele, pleacă tu, cu hoţii tăi!”, Aradul Civic anunță un protest pe duminică seara (25 februarie), de la ora 18, în fața Primăriei Municipiului Arad. 

   

  postare aradul civic protest

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Tare …proteste..super tare! Aradul civic? Care mii de persoane au iesit in strada?
   Chiar nu putem intelege ca infractorii astia din PSD au majoritate…ca i-au votat niste multi?
   Cati din Aradul asta civic au fost la vot?
   La Trump au iesit MILIOANE in strada cu proteste…si?

   --2 voturi
   +1
   -1
  2. De când dracu justiția este înfăptuita de procurori? Cred că LCK ar trebui numită pe viață șef al DNA fără a fi acordat cuiva drept de revocare. Lupta anticorupție doar pe hârtie că la recuperarea prejudiciului cred că sunt mână în mână. #????

   +4 voturi
   +1
   -1
  3. Cine sunt ăștia de la „Aradul civic”????
   Lingăi PDL-PNL????
   ””””””
   „… Tudorel Toader a decis, fără să aducă argumente, …”
   Dar 80 de minute de explicații și 36 de pagini ale raportului ce sunt? BANCURI?
   Declarație pur și simplu mincinoasă și manipulatorie. În clasa ordinară!
   ”””””””
   Declarația lui Johanis de la Bruxel de azi, are aceeași „aromă” ploiticianistă de dezimformare. Ea în sine este o încălcare a Constituției.
   „… nu mi-a plăcut. … difuz și neconcludent???” Bulshit! Contraatc murdar la adresa unui ministru cu un CV mult prea greu de înțeles pentru un profesor de fizică. Că președintele nu a înțeles motivările ministrului justiției, nu înseamnă că ele în sine nu există, sau că ele nu sunt obiective. Declarația președintelui demonstrează că nu are capacitatea de a înțelege termenii legali ai Statului de Drept. Motivarea în multe din argumentări se sprijină pe deciziile Curții Constituționale. Să nu înțelegi că demersurile d-nei Kovesi sunt neconstituționale, nu este altceva decât o denaturare a evidenței.
   ””””””””
   Că DNA-ul ca instituție TREBUIE să își continue rolul avut în cadrul Statului de Drept, nu o contestă demersul Ministrului Justiției.
   Dar Kovesi nu este DNA-ul și sinonim cu lupta anticorupție.
   Nimeni nu este numit pe viață. Kovesi că este sau nu șefa DNA nu trebuie să aibă prea mare importanță în lupta anticorupție. Activitatea DNA este dusă de procurorii DNA, nu de mincinoasa de Kovesi.
   ””””””””
   Aceasta este o părere personală și nu are nimic cu nici o grupare politică! 🙂

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.