luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Dragnea: „Nu trebuie să îmi asum nici eu, nici PSD revocarea lui Kovesi”

  de - | 27 februarie 2018, 8:38 AM | Politikos

  1

  Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că propunerea de revocare a șefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu trebuie să fie asumată nici de el, nici de partid, iar preşedintele Klaus Iohannis „va exprima un punct de vedere mai devreme sau mai târziu” cu privire la decizia ministrului Justiţiei. El spune că nu ia în calcul suspendarea preşedintelui, scrie Vocea.biz.

  Întrebat dacă îşi asumă decizia luată de ministrul Justiţiei, liderul social-democraţilor a spus că nici el, nici partidul nu îşi asumă asta, fiind vorba de o procedură definită de lege şi pe care trebuie să o analizeze preşedintele României.

  „Nu trebuie să îmi asum eu şi nici PSD nu trebuie să îşi asume asta, pentru că aici nu e vorba de asumare (…) Este o procedură instituţională foarte clar definită în lege. Ministrul (Justiţiei – n.r.), CSM, preşedintele României. N-are ce să caute PSD aici şi nici nu vrea să se implice. Argumentele ministrului Justiţiei trebuie să fie analizate de Administraţia Prezidenţială şi de preşedinte, care îşi va exprima un punct de vedere mai devreme sau mai târziu”, a declarat Liviu Dragnea, citat de News.ro.

  Liderul PSD a spus că partidul său nu ia în calcul suspendarea preşedintelui, dacă acesta refuză revocarea procurorului-şef DNA.

  „Categoric nu luăm în calcul suspendarea preşedintelui. Orice discuţie pe această temă în care este implicat PSD este falsă”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, întrebat despre eventualitatea suspendării preşedintelui Klaus Iohannis în cazul în care nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi”, a afirmat liderul PSD.

  Întrebat dacă refuzul preşedintelui înseamnă orpirea procedurii de revocare, acesta a explicat: „Habar nu am. Nu sunt nici specialist în Constituţie, nici jurist. Sunt dezbateri, unii spune într-un fel, alţii în alt fel”.

  Ministrul Justiţiei a anunţat joi seară declanşarea procedurilor de revocare din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi, prezentând un raport de 36 de pagini cu 20 de puncte care prezintă 20 de „categorii de acte şi fapte” din perioada februarie 2017 – februarie 2018, pe care Toader i le impută şefei DNA.

  Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a transmis, vineri, că va urma procedura legală şi se va prezenta, oricând este nevoie, să răspundă, punct cu punct, tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a anunţat declanşarea procedurii de revocare a sa din funcţie.

  Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, le-a declarat jurnaliştilor că raportul ministrul Justiţiei privind conducerea DNA nu a ajuns la Preşedinţie, iar ceea ce a văzut aseară a fost „total lipsit de claritate şi de temeinicie” şi nu l-a făcut să-şi schimbe opinia în privinţa susţinerii DNA şi a Laurei Codruţa Kovesi.

  „Asta este o procedură care va mai dura (procedura de revocare a şefei DNA – n.r.). M-am exprimat şi aseară instituţional, cum au constatat mai mulţi analişti. Dar, asta este părerea mea. Nu am văzut raportul, nu l-a văzut nimeni raportul pe care s-a bazat domnul ministru, însă prestaţia pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut. Ceea ce a prezentat domnul ministru – încă o dată, nu ştiu în ce măsură cele prezentate reflectă raportul sau nu – a fost total lipsit de claritate şi, la o primă citire pe diagonală, a fost lipsit şi de temenicie. Deci, nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

  Sursa: Vocea.biz

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Când mă declar nemuțumit de prestația președintelui, mi se reproșează că „nu vreau să văd, … că el măcar încearcă să fie diferit”. 🙂
   Și uite că nu este atât de diferit nici el. Are un rol bine determinat în Rețeaua care printre altele îl menține basma curată și pe falcă.
   Hai să vedem ce zice neamțul, în declarația despre Revocarea lui Kovesi, de la Bruxelles.
   ””””
   „Asta este o procedură care va mai dura.”
   Cu alte cuvinte o să o saboteze cu toate mijloacele avute la dispoziție.
   ”””
   „Nu am văzut raportul, nu l-a văzut nimeni raportul pe care s-a bazat domnul ministru, însă prestaţia pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut.”
   ATENȚIE!!! „Nu am văzut raportul”
   „… însă prestaţia pe care a avut-o aseară, sincer, nu mi-a plăcut.”
   Președintele este ales să aprecieze prestația miniștrilor? – Măi nea Johanis, nu mai ești la catedră să pui note la prestația susținerii unei teze! Ai uitat! Ești un mediator de conflicte instituționale, nu unul ce le produce și le accentuează. Încălcare flagrantă, din nou, a Constituției!
   „… la o primă citire pe diagonală, a fost lipsit şi de temeinicie.”
   Deci, fără să-l citească raportul, fiindcă a spus că nu la văzut, … totuși „la o primă citire pe diagonală” … „a fost lipsit și de temeinicie.”
   Și uite așa își dă singur cu stângul în dreptul, doar în două propoziții.
   Este vizibil, pentru cine înțelege, că el deja este decis. Kovesi nu trebuie schimbată. Orice ar spune un Ministru și indiferent ce argumente legislative ar aduce la susținerea Revocării, El, Peședintele știe mai bine. „Nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea.”
   ””””
   Ce face de fapt Johanis? Lansează dezimformarea și campania de Fake News!
   Doar el este șeful opoziției și trebuie din start să dea semnale Găști Mafiote din care face parte, că este „pe fază” și face ce le-a promis: – Să apere Rețeaua, ca nimeni să nu „cadă”. Totodată le transmite că Rețeaua este pregătită să susțină un membru important al ei. Protectoarea și „Arma Nr.1” de atac al opozanților, madam Kovesi.
   Războiul este în toi și ca la război „Scopul, scuză mijloacele”, iar victorioșii vor scrie istoria.
   ””””
   Între timp, servitorii credincioși, pretendenții la poziții de rang superior din Rețea, susținuți de gură cască și lobotomizați de propagandă, ies #rezist pe străzi și piețe să-l susțină pe Johanis și Codruța, în lupta cu Singurii Penali ai României, Dragnea și Tudorel. Cică societatea Civică!!!
   ””””
   Țiganii și interlopii când se războiesc ies cu macetele. Ăștia sunt mai rafinați. Manipulează și dezimformează, ca „prostimea” să iasă în locul lor. Suntem martorii unei RĂFUIELI. Și nici nu se mai feresc să ascundă că nu-i interesează legalitatea și constituționalitatea demersurilor.
   Rețeaua contraatacă pentru ași apăra „Regina”.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.