marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Judecătorul Cristi Danileț, despre sistemul de justiție din România: „O răzbunare a politicienilor anchetați sau condamnați”

  de - | 6 februarie 2019, 9:10 AM | Naţional

  1

  Cristi Danileț demască persecuțiile și critică reformele aduse în ultimii ani sistemului de justiție din România, într-un interviu Revista 22. Judecătorul susține că singurii ani în care magistrații nu s-au temut să dea sentințe au fost cei de după intrarea în UE.

  „Păi, haideți să vedem cum arată în momentul de față sistemul judiciar: avem un DNA care aproape că nu mai funcționează, un DIICOT care pare ineficient, o Curte Supremă a cărei secție penală este blocată, un CSM străin de sistemul pe care trebuia să-l apere, un ministru al Justiției care susține politicile mai degrabă antijustiție, un CCR care dă decizii contrare practicii anterioare și care nu pot fi acceptate de cetățeni sau înțelese de magistrați. Mai avem o Inspecție Judiciară a cărei conducere este contestată, o secție specială de urmărire penală a magistraților care încalcă standardele internaționale și mai avem unele asociații de magistrați unipersonalizate care au susținut chiar politici împotriva magistraților. Deci, în momentul de față, tot ceea ce înseamnă vârful sistemului este fie ineficient, fie contestat”, a declarat Cristi Danileț într-un interviu pentru Revista 22.

  Citește și: Cristi Danileț, la Arad: „Profesorii se tem de elevi că au prea multe drepturi, dar când vine vorba de îndatoriri sau sancțiuni, nimeni nu știe ce se poate face”

  Danileț susține și că magistrații care au curajul să vorbească deschis despre abuzurile din sistemul de justiție sunt cercetați de urgență de organele abilitate.

  „În momentul de față, oricine vorbește public, oricine are o postare pe Facebook, oricine dă un interviu este cercetat imediat de către Inspecția Judiciară. Inspecția nu se preocupă dacă cauzele sunt prost manageriate, dacă hotărârile se dau tardiv, dacă magistrații vin sau nu la serviciu, ci se ocupă în zeci de cazuri de delicte de opinie ale magistraților. De aceea ziceam că justiția este aproape înfrântă căci, cu toate măsurile astea legislative și cu toate presiunile interne, mai sunt câțiva magistrați care reacționează”, a mai spus Danileț.

  Sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu am sa pot sa uit niciodata cat de umilita am fost cand ne-am intersectat -intamplator-… Daca pana atunci numele dvs. imi suna sonor … dupa acest incident si altele pe care le-am trait … traiesc un sentiment de mare -scarba- relativ la -asa-zisa- Justitie si ai ei justitiari… SECURISM este cuvantul cel mai complex si relevant…

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.