Jaf de proporții: a luat șpagă 186 de mașini! Se credeau intangibili. Acum sunt la… DNA

  de Special Arad | 3 octombrie 2016, 6:58 PM | Naţional

  0

  Detalii din jaful sistematic la care a fost supusă Loteria Română ies la iveală. Procurorii anticorupție au devoalat faptul că doar unul din directorii Loteriei a lucrat „în stil mare”. La proporțiile descrise de cei de la DNA e foarte clar că șefii de aici se credeau intangibili și că aveau ”spate” de vreme ce au fost lăsați în pace să devalizeze un monopol național.

  Procurorii descriu cum Șeful Serviciului Achiziții din cadrul Loteriei Române, Ovidiu Rîpanu, a beneficiat de o șpagă constând în 186 de mașini (4 nou-nouțe) + 1.500.000 RON (ar fi mult mai mulți). Acesta este acuzat de luare de mită în formă continuată și de spălare de bani în formă continuată.

  Cu privire la prima acuzație, procurorii anticorupție au documentat cum inculpatul în exercitarea atribuțiilor de serviciu (de îndeplinire/neîndeplinire, urgentarea îndeplinirii unui act, respectiv îndeplinirea unui act contrar acestei îndatoriri)  și în calitate membru în comisia de evaluare a ofertelor, a pretins,  la sfârșitul anului 2009, începutul anului 2010,  pentru sine și pentru  alții  suma de 1.500.000 lei, 4 autovehicule noi (un autovehicul marca  Cadillac, un autovehicul marca Hummer, un autovehicul marca Opel Astra Enjoy și un autovehiculul marca BMW și  un număr de 182 de autovehicule second hand rezultate din contractul de înlocuire a parcului auto în sistem buy back, în schimbul  atribuirii contractului de înlocuire a parcului auto în sistem buy back, către SC Rădăcini Motors SRL.

  CITEȘTE MAI DEPARTE CU CLICK AICI

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.