luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Jackie Chan şi Ziyi Zhang vin cu premiere cinematografice la Zilele Filmului Chinezesc din București

  de Special Arad | 4 septembrie 2014, 10:33 PM | Film | Monden

  0

  Actorii Jackie Chan şi Ziyi Zhang, actriţă cunoscută pentru rolul din „Memoriile unei gheişe“, îşi lansează în România, în cadrul evenimentului Zilele Filmului Chinezesc (11 – 18 septembrie), cele mai recente lungmetraje, „Zodiacul Chinezesc“, respectiv „The Grandmaster“.

  Peste numai o săptămână, Jackie Chan va veni la Bucureşti, la invitaţia Administraţiei de Presă, Publicitate, Radio, Televiziune şi Cinematografie din China şi a Casei Româno-Chineze, pentru a deschide evenimentul Zilele Filmului Chinezesc şi pentru a-şi lansa filmul „Zodiacul Chinezesc“, pe care l-a regizat şi în care interpretează şi rolul principal. Evenimentul de lansare va avea loc la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City.

  Record mondial marca Jackie Chan

  „Zodiacul Chinezesc“, un film de acţiune, a avut un succes deosebit în Asia, realizând, la un an de la lansarea sa pe marile ecrane, un profit de 1,8 milioane de dolari, numai în această parte a lumii.

  Jackie Chan a stabilit un record mondial Guinness în filmul „Zodiacul Chinezesc“, pentru „cele mai multe funcţii într-un singur film atribuite unei singure persoane“. Chan este responsabil pentru 15 dintre cele mai importante funcţii, inclusiv cele de regizor, producător, actor, coregraf şi compozitor, doborând în felul acesta recordul anterior de 11 credite, deţinute de Robert Rodriguez.

  Jackie Chan nu se retrage

  O vreme s-a speculat că „Zodiacul Chinezesc“ va marca şi finalul carierei de actor a lui Jackie Chan. Însă, într-un interviu prilejuit de lansarea filmului în Marea Britanie, actorul a mărturisit că are prea multe proiecte cinematografice care îl aşteaptă pentru a renunţa la carieră, specificând că intenţionează chiar să realizeze o continuare a peliculei „Zodiacul Chinezesc“.

  De asemenea, Ziyi Zhang, actriţa din filmul „Memoriile unei gheişe“, va veni şi ea în România alături de Jackie Chan la evenimentul de deschidere a Zilelor Filmului Chinezesc, pe 11 septembrie, la invitaţia Administraţiei de Presă, Publicitate, Radio, Televiziune şi Cinematografie din China şi a Casei Româno-Chineze. Ziyi Zhang îşi va promova în România cel mai recent lungmetraj al său, „The Grandmaster“, de Wong Kar Wai, una dintre cele cinci pelicule ce vor fi proiectate la Zilele Filmului Chinezesc.

  Una dintre cele mai apreciate actriţe ale momentului în China, Ziyi Zhang a avut prima sa apariţie într-un film american în 2001, în pelicula „Ora de vârf/Rush Hour“, unde a jucat chiar alături de Jackie Chan. După acest moment, a devenit din ce în ce mai cunoscută, a făcut parte, în 2006, din juriul Festivalului de la Cannes şi s-a implicat de-a lungul timpului în acţiuni filantropice, fiind una dintre ambasadoarele Jocurilor Paralimpice, alături de Nadia Comăneci, arată Mediafax.

  Actriţa Ziyi Zhang mai este cunoscută publicului din România pentru rolurile din premiatul „Tigru şi Dragon“, de Ang Lee, şi din filmul „Memoriile unei gheişe“, de Rob Marshall, pentru care a fost nominalizată la premiile Globul de Aur şi BAFTA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.