Iulia și… Iulia! Sunt tinere, sunt frumoase și sunt cele mai noi actrițe ale Teatrului din Arad | Foto

  de [email protected] | 8 decembrie 2017, 3:51 PM | Beauties | Cultură

  0

  Teatrul Clasic „Ioan Slavici” nu a mai angajat actori noi de vreo zece ani. Acest lucru se schimbă însă acum, după ce, la sfârșitul lunii octombrie, conducerea teatrului a anunțat că-și mărește echipa. Două tinere actrițe se pot lăuda cu câte un contract de muncă în mână: Iulia Pop și Iulia Dinu, dintre care prima a și debutat deja în spectacolul „Geniul Crimei”, ce a avut premiera în deschiderea Festivalului Internațional de Teatru Clasic de luna trecută. În schimb, teatrul arădean pregătește o nouă premieră la acest sfârșit de an, pe 21 decembrie, în care vor apărea amândouă Iulia.

  În anunțul de angajare al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” a mai figurat și un post liber pentru un actor debutant, tot cu limita maximă de vârstă 25 de ani, precum și un actor mânuitor păpuși-marionete, însă deocamdată aceste locuri nu s-au ocupat, urmând ca sesiunea de casting să se reia în viitorul apropiat, ne-a explicat Bogdan Costea, directorul teatrului.

  Dar să le cunoaștem mai bine pe cele două Iulia, proaspăt angajate la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”!

  IULIA ALEXANDRA DINU

  Iulia Dinu 3

  Este din București, are 22 ani și e necăsătorită. A terminat Facultatea de Actorie, secția Arta Actorului, clasa profesorului Florin Zamfirescu, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”. S-a mutat deja la Arad, dar mai are de terminat Masterul în capitală. „E o navetă à la long, câteva luni aici, câteva acolo, dar depinde și ce proiecte o să mai prind aici”, ne-a spus tânăra actriță.

  A jucat-o pe Julieta în „Drop dead, Juliet!” (Trupa de teatru Brainstorming București) și a câștigat premiul pentru „Cea mai bună actriță în rol principal” la Festivalul de Teatru de la Suceava. A fost nominalizată tot pentru „Cea mai bună actriță în rol principal”, respectiv „Cel mai bun spectacol”, și în cadrul Ingenious Drama Festival, pentru one man show-ul „Pisica Albastră”, jucat și regizat de ea. Un alt spectacol evidențiat în CV-ul ei este „Belly”, un spectacol-performance „Starshitting” în regia lui Alexandru Nagy, produs de Teatrul Independenților Profesioniști.

  Iulia Dinu 1

  Iulia Dinu a avut și câteva apariții în filme, seriale și emisiuni TV, printre care sunt de evidențiat lungmetrajul „Un pas în urma serafimilor” (regia: Daniel Sandu, rolul ei: Bianca), „The Worthy” (regia: Ali F. Mostafa, rolul ei: Eisha), „Closer to the moon” (regia: Nae Caranfil, figurație specială), „Lumea e a mea” (regia: Nicolae Constantin Tănase, figurație specială), „Las Fierbinți” (ProTV), „Băieți de oraș” și „În puii mei” (Antena 1). De asemenea, a jucat în două videoclipuri muzicale, în „Las-o” (Vescan feat. Florin Ristei) și în „Spune-i” (Elena Ionescu feat. Mahia Beldo).

  Cât despre spectacolul „Don Juan se întoarce de la război”, în care va debuta Iulia Dinu pe scena teatrului arădean, aceasta spune că „e foarte fain, echipa e neașteptat de deschisă și de fresh”.

  Iulia Dinu 2

  „Pe Horia (n. red. – Horia Suru, regizorul spectacolului) îl știam dinainte să intru la facultate, mă știa de mică și asta a contat mult. Sunt mult mai relaxată”, spune Iulia. „La Arad m-a atras fix ceea ce cred că mă va face să și plec la un moment dat, liniștea. A picat într-un moment bun din viața mea această angajare, mai ales că e vorba despre Arad. Simțeam nevoia să pot să mă aşez undeva, ca să pot să încep de undeva”, a mai adăugat aceasta.

  IULIA POP

  Iulia Pop 4

  Iulia Pop vine din Baia Mare, are 22 ani și e și ea necăsătorită. Tocmai anul acesta și-a dat licența în actorie la Târgu Mureș (la Universitatea de Arte), unde a studiat la clasa Monicăi Ristea și Elena Purea, iar acum urmează un curs de Master (anul I), tot actorie și tot la Târgu Mureș, clasa lui Gabriel Cadariu. Sub coordonarea Monicăi Ristea și Elena Purea a jucat în zece spectacole, printre care amintim „O zi”, „Tinerețe furată”, „Graffiti drimz”, „Îmblânzirea scorpiei” (în rolul Catarinei), „Visul unei nopți de vară” (în rolul Helenei) și „Romeo și Julieta” (în rolul Julietei).

  Iulia Pop 1

  A ajuns în atenția teatrului arădean în această vară, la Festivalul de Teatru „Start”, unde spectacolul „Mede/ea sau despre fericirea conjugală” (coordonat tot de Monica Ristea și Elena Purea), în care Iulia a avut monologul nașterii, a fost premiat. Tot în cadrul acestui festival, a lucrat împreună la un workshop cu actorul arădean Ioan Peter. În CV-ul ei a mai evidențiat spectacolul „Valiza” (de Ioan Ardelean) și „Profesorul de franceză” (de Felicia Dalu, în stagiunea Teatrului Studio din Târgu Mureș).

  Debutul ei oficial ca actriță a avut loc pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici” în rolul lui Shirley din spectacolul „Geniul Crimei” de George F. Walker, regia Antonella Cornici. Rol pe care l-a obținut în urma unui casting.

  A făcut și ore de canto, iar la secțiunea „Abilități” din CV-ul ei a mai evidențiat handbalul (3 ani), dansul sportiv (2 ani), modelingul și… dialectul ardelenesc.

  Iulia Pop 2 Iulia Pop 3

  Surse foto: Facebook, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.