ITM Arad celebrează „Săptămâna Securităţii şi Sănătăţii în Muncă”





Organizată în fiecare an, în luna octombrie (săptămâna calendaristică 43), Săptămâna europeană pentru sănătate şi securitate în muncă reprezintă un punct de atracţie esenţial al fiecărei campanii pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase.
În 2014, tema Săptămânii europene pentru sănătate şi securitate în muncă o reprezintă stresul la locul de muncă, implicit, denumirea campaniei fiind „Managementul stresului pentru locuri de muncă sănătoase”.
La Arad, Inspectoratul Teritorial de Munca celebrează Săptămâna Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă in perioada 13-17 octombrie 2014 organizând o serie de evenimente şi activităţi de creştere a gradului de sensibilizare fata de stresul la locul de muncă ce reprezintă, în fapt, o problemă organizaţională nu o culpă individuală şi este unul dintre cele mai importante efecte ale unui mediu de lucru deficient din punct de vedere psihosocial, mediu ce are un efect semnificativ asupra sănătăţii şi stării de bine a lucrătorilor.
Totodată, în aceasta perioada, unul dintre cele mai importante evenimente este Simpozionul Internaţional de Securitate si Sănătate în Muncă ce are ca tema „Managementul stresului pentru locuri de muncă sănătoase” ce va avea loc in data de 16 octombrie 2014, începând cu ora 09.30 la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, Complex M, Sala Festiva. La acest simpozion vor participa si vor prezenta lucrări ştiinţifice reprezentanţi de marcă ai Inspecţiei Muncii din Italia, Inspecţiei Muncii Bucureşti, unui număr de zece inspectorate teritoriale de munca din ţară, reprezentanţi ai autorităţilor locale, reprezentanţi ai Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad in calitate de partener, angajatori şi alţi actori pe piaţa muncii din municipiul si judeţul Arad.
Campania se axează în principal pe:
– creşterea gradului de sensibilizare privind problema tot mai serioasă a stresului şi a riscurilor psihosociale la locul de muncă;
– furnizarea şi promovarea utilizării unor instrumente şi orientări simple şi practice pentru gestionarea riscurilor psihosociale şi a stresului la locul de muncă;
– sublinierea efectelor pozitive ale gestionării riscurilor psihosociale şi a stresului la locul de muncă, inclusiv a argumentelor economice.
Comentariile portalului
@hazna Ai și vreo statistica, știi câți di medici s-au vaccinat și câți nu? Sau rostogolești niște afirmații fără acoperire, conspirationistule?🤣
"Dar, așa cum se întâmplă de obicei, cei neavizați, dar interesați politic sau altfel (afaceri), se folosesc, de regulă, fără responsabilitate de această situație (...)
Sunt de acord sa platesc amenda dar nu e problema mea ca vine in gol si eu ajung la masina! Asa ca de ce sa platesc deplasarea lor ?!