Șoferii vor plăti o parte din deplasare pentru „Tanti Rodi” și dacă ajung la mașină înainte de a fi ridicată





S-a schimbat regulamentul parcărilor din municipiu. Modificările notabile apar la serviciul de ridicat mașini, iar de acum șoferii care parchează neregulamentar vor fi nevoiți să plătească o parte din deplasarea utilajului poreclit „Tanti Rodi” chiar dacă angajații Recons încă nu au montat calele pe roți.
Societatea Recons are trei utilaje de ridicat mașini, care au costat aproape jumate milion euro. Întregul serviciu are 18 angajați, cu tot cu cei de la birouri. Raportările arată că luna trecută au fost făcute 35 de ridicări din 50 de deplasări, iar banii încasați nu acoperă decât o parte din costurile totale ale acestor intervenții.
Pentru a rezolva acest gol în buget, dar și pentru a descuraja șoferii să se bazele pe rapiditatea cu care se pot întoarce la mașina pe care au parcat-o într-un loc nepermis, s-a votat un amendament la proiectul ce prevede Regulamentul parcărilor, în ședința de Consiliu Local Municipal de joi, 15 mai.
Amendamentul a fost citit de consilierul Cosmin Buruc (PSD), care ne-a declarat următoarele după ședință:
„Din păcate, în România măsurile punitive și financiare sunt singurele care au efect, că bunul simț lipsește unor oameni. Câteodată oamenii se gândesc doar la ei, vedem peste tot. Revin cu exemplul cu ambulanța, parchează oamenii unde iese ambulanța din spital, că au treabă să-și cumpere ceva de la farmacie. Nu trebuie ignorat asta și trebuie să păstrăm serviciul de ridicat mașini activ. Costul efectiv per intervenție, cu tot ce ține de oameni, motorină, o oră dus întors, luând punctul cel mai îndepărtat din oraș, înseamnă 220 lei pentru Recons.
Mai mult, discuția era că din 35 ridicări, 16 au mers în gol. Adică șoferii au ajuns la mașină și utilakul s-a întors înapoi gol. Astea sunt niște costuri sumplimentare. Pe lângă că nu sunt ridicări multe, 30% s-au dus în gol. Când au ajuns, oamenii și-au plătit amenda și au plecat cu mașina. Nu mi se pare normal”, a spus consilierul.
Amendamentul impune de acum ca din momentul în care se solicită mașina de ridicări, să se considere pornită intervenția, față de cum era până acum regulamentul care prevedea ca intervenția să se considere pornită „în momentul în care se pun calele pe roți”.
150 lei versus 300 lei
Dar șoferii nu vor plăti aceeași sumă ca în cazul în care deja le-a fost ridicată mașina. În loc de suma întreagă de 300 lei, pe care o achită când merg la Recons să o recupereze, vor plăti jumătate din sumă, adică 150 lei, în cazul în care „Tanti Rodi” a pornit la solicitarea Poliției Locale, dar șoferul a ajuns între timp la mașină.
„Noi, ca și Consiliu Local, trebuie să protejăm oamenii de bună credință, nu pe cei care încalcă legea”, a concluzionat Cosmin Buruc.
Citește și:
Bicicletele de închiriat ar urma să fie amplasate în stațiile din municipiu până în 1 iunie
Comentariile portalului
Sunt de acord sa platesc amenda dar nu e problema mea ca vine in gol si eu ajung la masina! Asa ca de ce sa platesc deplasarea lor ?!
Ați cam nimerit-o. De ceva vreme nici nu mai este vorba de politică în aceste alegeri, ci de bun simț și decență. Alegerea este între limitare, obtuzitate, agresivitate și (...)
Nu mi-aș dori un președinte și un prim-ministru conspirationisti, cu idei de Ev Mediu, pământ plat, reptilieni, industria calului, medicina care ne omoară( de ce dracu s-o (...)