vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Italia, primul hop în calea spre Jocurile Olimpice. Dodean ar putea evolua pentru a patra oară sub cercurile olimpice

  de Dan Lazăr | 21 ianuarie 2020, 8:59 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Echipa națională feminină de tenis de masă, cu arădeanca Daniela Dodean-Monteiro (32 de ani) sub tricolor, și-a aflat adversara din faza semifinală a turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice 2020, care are loc în Gondomar, Portugalia, între 22-26 ianuarie.

  Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean-Dodean și Irina Ciobanu vor încerca să treacă de Italia, pentru o „finală” cu câștigătoarea dintre Suedia și India. Câștigătoarea finalei se califică automat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar naționala înfrântă în finală intră pe un nou tablou, care mai asigură un loc pentru Tokyo.

  Dodean, doar cu echipa

  Primele nouă naționale clasate în turneul preolimpic se califică la Jocurile Olimpice din Japonia. De asemenea, două sportive din fiecare națională clasată în primele nouă, se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de simplu. Bernadette Szocs (locul 19 mondial), Eliza Samara (locul 31 mondial) sunt fetele care ar urma să evolueze la simplu, în detrimentul lui Daniela Dodean-Monteiro (locul 133 în lume) şi Irina Ciobanu (locul 113).

  Pentru jucătoarea legitimată la CSM Arad ar putea fi a patra calificare la rând la o ediţie a Jocurilor Olimpice, după Beijing 2008, Londra 2012 și Rio de Janeiro 2016.

  Șapte „bilete” sunt date

  Până acum sunt calificate la Tokyo, în proba pe echipe feminin, şapte naţionale: China (locul 1 în lume, campioană mondială şi olimpică en-titre), Japonia (ţară gazdă), Germania (campioană a Jocurilor Europene), dar şi campioanele altor continente: Egipt, SUA, Brazilia şi Australia.

  Selecţionata masculină, alcătuită din Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Rareş Şipoş şi Cristian Pletea (antrenor Andrei Filimon), va înfrunta Slovacia în semifinală, iar în caz de victorie va evolua cu Franţa sau Danemarca.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.