sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Președintele FR de Tenis de Masă: „Daniela Dodean are urmașe de calibru”

  de Dan Lazăr | 27 decembrie 2021, 7:58 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, a declarat, pentru Agerpres, că visul unei medalii olimpice pentru organizaţia pe care o conduce s-a amânat din nou, la JO de Tokyo jucătorii români fiind în două rânduri (dublu mixt şi echipe feminin) la doar un meci de realizarea acestui obiectiv. Acesta a amintit și de arădeanca Daniela Dodean-Monteiro, care și-a anunțat retragerea de la națională după „Europenele” de la Cluj-Napoca.

  „Noi avem încredere că la Paris putem obţine această medalie, avem o generaţie bună, sportivi de calibru care confirmă în competiţiile internaţionale majore. Suntem mereu destul de aproape de asiatici, pentru că în Europa am demonstrat că suntem între primele două sau trei echipe sau chiar cei mai buni… Asta chiar dacă nu importăm jucători de origine asiatică aşa cum fac alţii. Iar o dovadă este că noi cu fetele am jucat în ultimii 12 ani fiecare finală de Campionat European. Unele finale le-am pierdut, pe altele le-am câştigat… anul acesta la Cluj am pierdut în faţa Germaniei, dar nu am fost departe de a câştiga titlul. Se mai întâmplă, mai ales că noi veneam după Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar fetele nu se simţeau chiar confortabil. Nu suntem atât te supăraţi, pentru că generaţiile de juniori şi cadeţi au reuşit medalii importante, ne batem cu asiaticii de la egal la egal la aceste grupe de vârstă. Viitor există şi o spun cu toată tăria, avem 4-5 băieţi de calibru, aşa cum şi la fete generaţia din urmă este pregătită. Echipa de fete Eliza Samara, Daniela Dodean şi Bernadette Szocs are şi ea rezerve de calibru”, a spus Romanescu.

  La Jocurile Olimpice de la Tokyo, delegaţia de tenis de masă a României a obţinut două locuri 5 la echipe feminin (Daniela Dodean-Monteiro, Bernadette Szocs, Elizabeta Samara) şi dublu mixt (Bernadette Szocs, Ovidiu Ionescu). În concursurile de simplu, Elizabeta Samara a încheiat pe locul 17 la feminin, la fel ca şi Bernadette Szocs, în timp ce la masculin Ovidiu Ionescu s-a clasat pe 33.

  Echipa naţională feminină a României, formată din Daniela Dodean-Monteiro, Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene de tenis de masă de la Cluj-Napoca. La masculin, selecţionata României formată din Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs şi Rareş Şipoş s-a oprit în sferturile de finală ale competiţiei. La Campionate Europenele de tenis de masă de la Varşovia, competiţie dedicată concursurilor individuale, Elizabeta Samara a atins faza semifinalelor în proba feminină, în timp ce la masculin Ovidiu Ionescu s-a oprit în sferturile de finală.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.