Italia, în carantină națională. Toate regiunile sunt în „zona roșie”

  de Special Arad | 3 aprilie 2021, 10:01 AM | Internaţional

  0

  Italia a intrat într-un lockdown strict de trei zile pentru a încerca să prevină o creştere a cazurilor Covid-19 ca urmare a sărbătorii Paştelui catolic. Toate regiunile se află acum în „zona roşie” – cel mai înalt nivel de restricţii – întrucât ţara se luptă cu un al treilea val al pandemiei, cu aproximativ 20.000 de cazuri noi pe zi.

  Deplasările neesenţiale sunt interzisă, dar oamenilor li se permite să stea la masa de Paşte în casele lor împreună cu alţi doi invitaţi.

  Bisericile sunt, de asemenea, deschise, dar credincioşilor li s-a cerut să participe la slujbele religioase care se desfăşoară în apropierea caselor lor. Pentru al doilea an consecutiv, Papa Francisc îşi va transmite mesajul de Paşte din piaţa Sfântul Petru goală.

  După sfârşitul acestui weekend de sărbătoare, diferite regiuni vor rămâne în restricţiile „zonei portocalii” sau „zonei roşii” până la sfârşitul lunii.

  Guvernul italian a anunţat că 70.000 de ofiţeri de poliţie în plus vor ajuta la supravegherea la nivel naţional a respectării regulilor.

  Restricţiile din Italia apar în timp ce ţările din întreaga Europă încearcă să controleze o creştere a cazurilor de virus, luptând în acelaşi timp cu întârzierile de vaccinare.

  Sursa foto: Pro TV

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.