sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ISUJ Arad reîncepe programul de voluntariat „Salvator din pasiune”

  de Special Arad | 8 februarie 2017, 1:27 PM | Știri Arad

  1

  Începând din 13 februarie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad reîncepe campania de recrutare în cadrul programului de voluntariat „Salvator din pasiune”.

  Demersul instituţiei noastre are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

  După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului general vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

  Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori  sunt următoarele:

  •  vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;

  •  apt din punct de vedere medical;

  •  să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;

  •  să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

  Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală  şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

  Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute la sediul inspectoratului, str. Andrei Şaguna nr. 66-72, luni orele 12.00-15.00, miercuri, vineri 10.00.13.00.

  Persoana de contact locotenent Domşa Călin telefon 0755.112.322

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. fara pasiune ar trebui sa se verifice si firmele de transport care isi alimenteaza masinile pe strada pe domeniul public, rezidential, pompa de alimentare e agatata pe gard, pe trotuar, sa mai spun ca sunt masini de transport persoane, cum este FDC -ul din Bujac. Ar trebuii sa salvam….legea

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.