Istoricul Iosif Marin Balog va conferenția despre aurul Apusenilor la Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol”

  de Special Arad | 9 aprilie 2019, 9:05 AM | Cultură

  0

  Conferințele Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol“ Arad continuă. De această dată invitat este reputatul istoric clujean Iosif Marin Balog.

  Cercetător științific în cadrul Academiei Române – filiala Cluj-Napoca și a Institutului de Istorie „Geoge Barițiu” în domeniul istoriei moderne, istoriei economice și sociale, acesta va susține la Arad conferința cu tema „Aurul în istoria modernă a regiunii Apusenilor. 1750-1918”.

  Evenimentul se va desfășura miercuri, 10 aprilie 2019, ora 13:00, în Sala „Astra” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol“ Arad, intrarea fiind liberă.

  Iosif Marin Balog a obținut titlul de doctor în cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, Facultatea de Istorie şi Filosofie, Catedra de Istorie Modernă cu teza „Modernismul şi dinamica modernizării economice a Transilvaniei la mijlocul secolului al XIX-lea (1850-1875)”.

  Participant la diferite stagii de cercetare istorică la prestigioase instituții din Austria, Ungaria, Germania, Franța și China, Iosif Marin Balog a fost recompensat cu Premiul „George Bariţiu” al Academiei Române pe anul 2007 pentru lucrarea „Dilemele modernizării. Economie şi societate în Transilvania. 1850-1875”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.