Israelul îi cere lui Joe Biden o „coaliție mondială” împotriva Iranului

  de - | 13 iulie 2022, 7:22 PM | Internaţional

  0

  Premierul interimar al Israelului, Yair Lapid, a afirmat, cu ocazia întâlnirii cu preşedintele SUA, Joseph Biden, că este necesară o nouă arhitectură de securitate şi comercială în Orientul Mijlociu şi formarea unei coaliţii mondiale pentru contracararea ameninţărilor militare generate de Iran, informează stiripesurse.ro.

  „Vom discuta despre construirea unei noi arhitecturi de securitate şi economică împreună cu naţiunile din Orientul Mijlociu, în continuarea Acordurilor Abraham şi a realizărilor obţinute la Summitul Negev”, a declarat Yair Lapid, cu ocazia întrevederii cu preşedintele Biden.

  „Vom discuta şi despre înnoirea puternicei coaliţii globale care va opri programul nuclear iranian. Există o relaţie istorică între SUA şi Israel, care exprimă legăturile continue dintre ţările noastre. Avem angajamente faţă de valori comune precum democraţia, libertatea, dreptul poporului evreu de a avea un stat propriu”, a precizat Yair Lapid, citat de cotidianul The Times of Israel.

  „Sunt fericit să vă văd, domnule preşedinte. Este o bucurie să văd din nou un bun prieten. Relaţia dumneavoastră cu Israelul a fost întotdeauna personală”, a subliniat Yair Lapid, adresându-i-se preşedintelui Biden.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.