miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  IPJ Arad a suspendat activitatea firmei de pază Dey Real Security

  de Ioana Costaș | 18 noiembrie 2023, 12:33 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Surse din cadrul IPJ Arad susțin că polițiștii arădeni au suspendat parțial activitatea firmei de pază Dey Real Security începând de vineri, 17 noiembrie. Acesta lucru înseamnă că societatea comercială are interdicția de a încheia contracte noi pentru asigurarea pazei și de a angaja personal, totul pentru o perioadă de trei luni, potrivit unei informări venite din partea IPJ Arad.

  Măsura a fost luată în urma unor controale desfășurate de polițiștii arădeni la societăți comerciale care au ca obiect de activitate asigurarea pazei obiectivelor, bunurilor și valorilor, printre care și firma menționată.

  Polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Sisteme de Securitate – au demarat o serie de controale la societățile comerciale care au ca obiect de activitate asigurarea pazei obiectivelor, bunurilor și valorilor. Au fost verificate trei societăți comerciale, din municipiu, precum și 13 obiective prevăzute cu pază umană și supravegheate cu sisteme video. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 31.900 de lei. În cazul unei societăți comerciale a fost dispusă suspendarea parțială a activității, constând în interdicția de a încheia contracte noi pentru asigurarea pazei și de a angaja personal, pentru o perioadă de trei luni. Aceste controale continuă și în perioada următoare, atât în municipiu cât și în județ” a transmis IPJ Arad.

  Agenții de pază ai firmei de pază menționată mai sus au fost implicați – la începutul acestei luni – într-o altercație în trafic, pe strada Petru Rareș. Bodyguarzii societății au fost filmați în timp ce agresau un bărbat și pe fiul acestuia, cei doi aflându-se în mașină, întreaga scenă petrecându-se în timp ce mașina părților vătămate staționa la semafor. Totul s-a petrecut în urma unei șicanări în trafic, în timp ce atât cei agresați, cât și bodyguarzii se întorceau de la un meci de fotbal pe care echipaj UTA îl disputase la Oradea. Cinci agenți de pază au fost reținuți pentru 24 de ore în acest caz, fiind eliberați ulterior.

  De asemenea, Special Arad a relatat despre un alt incident în care au fost implicați agenți de pază ai firmei Dey Real Security, la sfârșitul lunii octombrie, când mai multe persoane ar fi fost lovite de un echipaj al firmei de pază. Echipajul a intervenit în urma unei solicitări la o sală de evenimente, acolo unde o persoană a provocat un scandal, însă, ajunși la fața locului, agenții de pază l-ar fi bătut pe cel care a provocat scandalul, însă și pe cei care așteptau taxi-urile pentru a pleca spre casă și care nu fuseseră implicați în incident, faptele fiindu-ne relatate de martori. Nu au fost depuse plângeri la Poliție în privința acestui incident.

  De asemenea, alți cinci agenți de pază ai firmei de pază Dey Bodyguard Internațional 2012  sunt judecați la acest moment pentru infracțiunea de purtare abuzivă, faptă ce a avut loc în 29 decembrie 2019, în fața restaurantului Mc Donald’s, acolo unde un tânăr a fost snopit în bătaie de bodyguarzi.

  Tânărul bătut execută în prezent o pedeapsă de 7 ani și 4 luni de închisoare, fiind condamnat pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat pe unul dintre agenții de pază, fapta având loc pe ștrand, anterior bătăii din fața localului McDonald’s.

  Citește și: VIDEO. Cinci bodyguarzi ai firmei Dey, reținuți pentru 24 de ore în urma incidentului din trafic de pe strada Petru Rareș

  Citește și: Bodyguarzii Dey, eliberați. Împotriva lor nu a mai fost luată nicio măsură

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cam tardiv dar e bine și acum în prag de an electoral.
   Desele derapaje ale acestei firme trebuie sancționate sunt convins ca beneficiau de o anumită protecție altfel nu și-ar fi permis atâtea abuzuri.
   Ipj a transmis un semnal ca nu mai tolerează alte ieșiri în decor.

   +31 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.